Dragi Limundovci, širimo tim korisničke podrške kako bismo vam još više bili od pomoći! Pročitajte ovde detalje i prijavite se ukoliko ste zainteresovani i smatrate da ispunjavate uslove.

Seme paradajza

15 pregleda
0 želi ovaj predmet

Seme paradajza

Cena: 180 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

BobanT75

(1.214)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.592 pozitivnih ocena

Zaječar, Zaječarski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Tip: Povrća

Kesica 2 grama.

Pogodni su za uzgoj u plastenicima i na otvorenom. Dobro ih je uzgajati vezane za kočeve, jer su im plodovi teški i krupni. Ovu sortu semena svi uzgajivači paradajza veoma cene, jer je trajnost ploda i otpornost na transport velika.

Sorta je rana i determinantna. Karakteriše se kao niska biljka visine oko 60 cm. Paradajz je veoma krupan, prosečne mase jednog ploda oko 160-180 g, višekomorni, čvrsti, ukusne crvene boje, bez zelenog prstena. Paradajz je veoma ukusan i pogodan je kako za jelo u sirovom stanju, tako i za pripremu raznih vrsta konzervi. Često se koriste kao sirovina za proizvodnju kečapa, paradajz soka, paradajz pirea, lutenice, raznih vrsta kiselih krastavaca.

Vegetacijski period je relativno dug - oko 4 meseca (105-120 dana). U 1 gramu ima otprilike 250-350 komada. semena. Za ranu setvu potrebno je 25-30 g/ha, a za kasnu setvu 30-40 g/ha. Uzgoj se preporučuje da se vrši u redovima, kočićima. Rana setva ove vrste paradajza je u januaru i februaru, srednja u martu a kasna u aprilu i maju. Ronjenje na otvorenom se odvija posle kraja marta. Neophodno rastojanje jedan od drugog je 80-120 cm, a između redova 35-45 cm jedan od drugog u redu. Paradajz bononija ima različit period plodonošenja, prema mesecu setve. Ranom setvom mogu se brati već u maju i junu, srednjom u julu i avgustu, a kasnom u septembru i oktobru.

Stanje kao na slikama,za sva pitanja tu sam.

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

BobanT75 (1.214)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.592 pozitivnih ocena

Zaječar, Zaječarski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 133839305