Raštan rasad (Hercegovački kupus)

38 pregleda
0 želi ovaj predmet

Raštan rasad (Hercegovački kupus)

Cena: 70 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

dzigiz

(239)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

337 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Sadnice raštana sa slike. Cena je za jednu sadnicu, za 5 i više cena je 60 dinara. Nalazi se u Veterniku a lično preuzimanje može u Veterniku, Futogu i Novom Sadu, po dogovoru.

Raštan nije zahtevan za uzgoj, vrlo dekorativan, zanimljivo ledeno plave boje, može da raste i na terasi u saksiji i u bašti među cvećem. Listovi raštana se beru cele godine, čak i zimi. Izuzetno je zdrav, bogat vitaminima i mineralima a siromašan kalorijama.

Одличан је извор нутритивних влакана, као и састојака са моћним антиканцерогеним особинама као што су диндолилметан, сулофорафан, селен. Раштан, због јаке ћелијске структуре, има већу нутритивну вредност када се скува него кад је сиров. Сок који се добија цеђењем свежих листова и стабљика раштана, када се редовно узима, у народу је познат лек за гихт, бронхитис и проблеме са циркулацијом. Калцијум из раштана јача кости и превентивно делује код остеопорозе. Манган из раштана активира ензим, између осталих и онај који помаже организму да искористи витамин Ц. Раштан је одличан извор витамина А и цинка, састојка који значајно утиче на јачање имунитета. Витамин Ц, који је богат растан, јача имунитет, спречава оштећење ћелија и смањује ризик од астеросклерозе.

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

dzigiz (239)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

337 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 134028989