Nova cena za slanje predmeta putem "City Express na Limundu" opcije iznosi 286 din. za predmete težine do 20kg i uključuje obaveštenje o pošiljci putem Viber poruke. Iskoristite povoljne cene dostave, pogledajte sve predmete na kojima prodavci nude ovaj način slanja.

Sadnice EVODIJE

1.862 pregleda
16 želi ovaj predmet

Sadnice EVODIJE

Cena: 400 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

polet

(7)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

9 pozitivnih ocena

Stara Pazova, Sremski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Evodija je listopadno drvo (ili žbun ako se tako obrezuje) poreklom iz Južne Koreje i Kine. Može narasti i do 20m visine, ali najčešće naraste do 8,5 m u visinu i oko 8,5 m u širinu. Kora ovog listopadnog drveta je glatka i siva, a listovi su tamno-zeleni i sjajni. Cvetanje počinje tek nakon četvrte godine rasta, u julu i avgustu. Cveta sitnim belim dvopolnim cvetovima skupljenim u cvatove slične zovi. Cvatovi su prečnika oko 15cm. Odlična je letnja medonosna biljka koja pčelama daje nektar i polen u izobilju. Evodija medi tako snažno da pčele nektar skupljaju čak i iz onih cvetova koji padnu na tlo. Plodovi su crveno-ljubičasti tobolci i sadrže crne semenke. Semenke su jako sitne (hiljadu semenki teži samo šest grama). Plodovi često ostaju na drvetu kroz zimu i na taj način snabdevaju ptice stanarice preko potrebnom hranom.



Evodija nije zahtevna vrsta. Dobro se prilagođava na različite tipove tla. Najbolje uspeva na peskovitoj ili glinastoj ilovači . Tolerantna je na različiti stepen kiselosti tla pa tako raste na zemljištima sa pH u rasponu 5,5-6,5. Odgovara joj delimična senka ili potpuno sunčani položaj, a najbolje će napredovati na lokacijama gde je izložena 6 i više sati dnevnom suncu. Ne zahteva puno vlage u zemljištu. Otporna je na uslove koji vladaju u gradu, poput zagađenog vazduha. Najniža temperatura koju evodija može podneti je -18 º C. No, ponekad preko zime pojedina mlada stabla promrznu. Najkritičnije su prve tri godine i zato je u prvim godinama rasta treba zaštititi od mraza. Najjednostavnije je odmah nabaviti trogodišnju sadnicu. Ako i promrzne sadnica, ne treba je odmah uništiti jer u proleće će izbiti novi izdanak iz korena ili nesmrznutog dela stabla. Ovakva pojava joj usporava rast, ali stablo će rast nadoknaditi i sa godinama ojačati.

--- 03.06. 19:48 prodavac je promenio načine slanja ---


--- 03.06. 19:48 prodavac je promenio načine plaćanja ---

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

polet (7)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

9 pozitivnih ocena

Stara Pazova, Sremski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 88697205