Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

ABORIDŽINSKA UMETNOST DIM. 90x53

131 pregled
0 želi ovaj predmet

ABORIDŽINSKA UMETNOST DIM. 90x53

Cena: 9.999 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

Kis

Kis

(3.066)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

4.874 pozitivnih ocena

Svilajnac, Pomoravski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Kulturno dobro Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

Platno je uokvireno drvenim ramom. Dobijeno na poklon pre tridesetak godina, na poledjini piše ‚‚hand made Australia". Ja sam ga stavi u drveni ram, unutrašnje dimenzije rama su 90x53, s tim što je platno šie i ako se ne varam negde je oko 105cm.

Platno je dugo, dugo stajalo urolano i zaboravljeno. Relativno skoro sam napravio ram i zategao ga. Unutrašnje dimenzije rama su 90x53, s tim što je platno širine negde oko 105cm.

Iskreno, nisam znao da su prilično traženi, a tek skoro sam video po kojoj ceni se kreću slični predmeti. Na netu videh cene od par stotina evra do više hiljada evra.

Skinnuo sam sa neta nešto o ovakvim radovima:
Aboridžinska umetnost inspirisana je tzv. snoviđenjem, specifičnim odnosom između duhovnih, prirodnih i moralnih elemenata pomoću kojih ovaj starosedelački narod tumači prirodu, svoje poreklo, okruženje, odnose između stvari i bića.

Aboridžinski slikari na platnima osavremenjuju svoju duboko ukorenjenu i hiljadama godina dugu tradiciju. Uz pomoć tačaka i linija kreiraju neobične forme, boje u većini slučajeva prave sami koristeći prirodne materijale, kroz dela pričaju o svom narodu, snovima, ceremonijama i životnoj mudrosti. Zbog toga njihovo stvaralaštvo poslednjih decenija kritičari, kolekcionari i art dileri više ne tretiraju kao jednostavne artefakte primitivnih etničkih grupa, već kao prava umetnička dela.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), PostNet (pre slanja), Ostalo (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Najjeftinije slanje je poštom, do 3kg.-200din., do 5kg.-250din. Ukoliko kupujete više stvari možda je moguć i manji popust ili eventualna besplatna dostava. Šta Vas interesuje slobodno pitajte.

Prodavac

Kis
Kis (3.066)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

4.874 pozitivnih ocena

Svilajnac, Pomoravski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 124240697