Buda Vlaisavljević-Plavi-RRR

170 pregleda
6 želi ovaj predmet

Buda Vlaisavljević-Plavi-RRR

Cena: 9.600 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

zoran.simic

(768)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.902 pozitivnih ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Kulturno dobro Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

Buda Vlaisavljević-Plavi
Tehnika: Akvarel
Dimenzija bez rama:31,5x21,5
Dimenzija sa ramom:34x25
Šifra:342


Selo Trnavac-Plitvice 1933. godine, rođen je i svjetski poznati slikar BudaVlaisavljević – Plavi-Modri, koji je preko 40 godina proveo u Parizu te postao poznat i na svjetskoj razini. Bude je veći dio radova posvetio Plitvičkim jezerima, a kreator je i međunarodnog festivala ‘Vjenčanje sa prirodom’. Domaćoj javnosti je postao poznat prije nekoliko godina kao inicijator izgradnje memorijalnog centra Nikola Tesla u Beogradu.

Na dan rođenja Nikole Tesle, 10. jula, slikar Budo Vlaisavljević Modri koji živi i stvara u Parizu govori o svom idejnom rešenju za "Tesla siti" na ušću Save u Dunav, o projektu koji predviđa muzej, mauzolej, medijski centar, park.

Prvo venčanje Plitvica održano je pod Velikim vodopadom 1968. godine. Ovaj neobični ritual venčanja u prirodi i sa prirodom priredio je Plitvičanin, Budo Vlaisavljević - plavi, akademski slikar iz Pariza, venčavajući se u rajskom ambijentu sa svojom mladom sugrađankom Christinom. Plitvička svadba osmišljena je kao promotivna aktivnost kojom se Nacionalni park Plitvička jezera predstavlja što je moguće bolje u svjetskim okvirima. Ova aktivnost se održavala od 1968. do 1990. godine i održano je 20 venčanja sa 177 parova. Učesnici su uglavnom bili iz Evrope gde su bili predviđeni Holanđani i Nemci. Parove su birali čitaoci magazina sa velikom potražnjom iz ovih zemalja. Ceremonija venčanja podrazumevala je vožnju kočijom do ulaza 1, venčanje pod Velikim vodopadom, šetnju Donjim jezerima, vožnju brodom na Kozjaku, ručak u Kozjačkoj dragoj, sadnju breze ili bora u selu Mladenci i večernju zabavu.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express

Preuzimanje posle uplate na tekući račun ili lično prilikom preuzimanje Ako želite lično preuzimanje, molim Vas da dogovori budu precizni i dan ranije. Robu preuzimate kada se dogovorimo. Srećna licitacija.

Prodavac

zoran.simic (768)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.902 pozitivnih ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 103411049