Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Rosina Wachtmeister - Venecija

96 pregleda
3 želi ovaj predmet

Rosina Wachtmeister - Venecija

Završena

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

red66

red66

(131)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

157 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Kulturno dobro Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

Velika, ofset litografija sa zlatotiskom (zlatna folija) Rozine Vahtmajster koja prikazuje postimpresionistički pogled na Veneciju sa gondolama u prvom planu i sa pogledom na Santa Maria Della Salute.
Dimenzije sa ramom: 94x63cm

Rosina Wachtmeister rođena u Beču 1939. godine, emigrirala je u Brazil u 14. godini gde je provela svoje akademske godine. Zaljubila se u italijanskog umetnika koji je odveo u Italiju. Paolo je bio slikar i član grupe italijanskih umetnika koji su osnovali bijenale umetnosti Sao Paolo. Kaže se da se prvo zaljubila u njegove slike a zatim u Paola koji je bio 14 godina stariji od nje. Svoj novi dom pronašla je u Kapeni, srednjovekovnom selu severno od Rima. Popularnost Rosinog dela počela je eksponencijalno kada su holandski izdavači Verkerke 1980. godine započeli da reprodukuju njene slike mačaka kao plakate, na razglednicima, kalendarima i drugim medijima. 1997. godine Rosina je započela saradnju sa Goebelom kako bi svoj rad pretvorila u porcelanske figure. Goebel Rosinu pretstavlja kao savremenog umetnika u okviru njihovog asortimana „Umetnici sveta“ koji uključuje takve poznate umetnike kao što su Renoir, Monet i Van Gogh. Danas Rosina nastavlja da živi u živopisnoj Kapeni, u svojoj seoskoj kući „La Rocca“, sa porodicom i mnoštvom životinja. Ima radionicu i prodavnicu a osnovala je spasilački centar za pse lutalice. Njena ćerka i unuci vode radnju i rade sa njom. Možete pogledati slike na nekom od njenih portala.

Pogledajte i druge slike koje prodajem.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Lično
  • Slanje Lično preuzimanje

Lično preuzimanje je na adresi koju dobijete od Limunda (osim ako se drugačije ne dogovorimo).
Molim Vas da dobro pogledate fotografije i razmislite pre licitiranja.
Ne snosim odgovornost za štetu nastalu u transportu.
Naknadne reklamacije ne prihvatam

Prodavac

red66
red66 (131)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

157 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 130829369