Yamaha QY10 MIDI Sekvencer Fenomenalna Sprava

860 pregleda
33 želi ovaj predmet

Yamaha QY10 MIDI Sekvencer Fenomenalna Sprava

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 28.05.2023. u 21:45

Kupljen za: 3.610 RSD

Broj ponuda: 17 ponuda

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

CRNI1

CRNI1

(3.763)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

7.704 pozitivnih ocena

Šabac, Mačvanski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno
  • Proizvođač ...
  • Mane i oštećenja Nema

Sve ispravno u odlicnom stanju, dolazi sa adapterom.


Yamaha QY10
Klinika za sekvenciranje
Sekvenceri / Grooveboxovi
Autor Craig AndertonObjavljeno u siječnju 1994
QY10 Craiga Andertona ide posvuda s njim – a on je razvio mnoštvo korisnih prečaca kako bi vlasnicima QY10 pomogao da još bolje iskoriste ovu sjajnu glazbenu bilježnicu.

Kao grubi ekvivalent 'prijenosnog računala' za glazbenike, Yamahin QY10 — MIDI sekvencer veličine VHS kazete s 31 ugrađenim zvukom instrumenta i priključkom za slušalice za praćenje — idealan je za pisanje pjesama, bilo da ste zapeli u zrakoplovu ili se opuštate na otoku (kao što je QY20, trenutna, poboljšana inačica stroja). Kada dođete kući, možete fino ugoditi svoje pjesme tako da ih prebacite u stvarnom vremenu na računalni sekvencer (spojite QY10 MIDI na MIDI ulaz računala, sinkronizirajte to dvoje zajedno i snimite MIDI izlaz QY10).

Proteklih nekoliko godina QY10 je bio moj stalni suputnik na putovanjima i za to sam vrijeme naučio nekoliko tehnika koje bi drugi obožavatelji QY10 mogli cijeniti... pa evo ih.

Uzmite savršeni uzorak
Proces unosa uzorka QY10 pristran je prema unosu koraka, ali dobre ideje često proizlaze iz improvizacije u stvarnom vremenu. Iako možete snimiti dio u stvarnom vremenu kao petlje uzorka, brisanje nota u stvarnom vremenu je teško tako da morate sve ispravno podesiti u prvom prolazu.

Srećom, možete prenijeti zapise sekvencera pjesama na zapise uzorka. Pretpostavimo da želite uzorak s bubnjarskim dijelom s četiri takta. Pronađite pjesmu s praznom stazom, postavite glas pjesme za bubnjeve, a zatim počnite snimati. Budući da su zapisi sekvencera linearni, taj dio od četiri takta možete svirati iznova i iznova dok ga ne dobijete kako treba, ili što se toga tiče, svirajte ga malo drugačije svaki put dok vam se četiri takta stvarno ne dopadnu.

Sada reproducirajte pjesmu i zabilježite četiri najbolja takta izvedbe. Prebacite se na način rada Pattern, a zatim upotrijebite Get Parts za kopiranje ovih mjera sa zapisa sekvencera pjesme na željeni zapis uzorka.

'Skriveni' međuspremnik poništavanja
QY10 nema međuspremnik za poništavanje, iako uvijek možete kopirati obrazac koji je u tijeku u prazan obrazac radi sigurnosne kopije. Slicker opcija koja omogućuje veću fleksibilnost je korištenje funkcije Put Parts za spremanje dijela uzorka na pjesmu u praznoj pjesmi. S četiri odredišna zapisa po pjesmi i mogućnošću spremanja dijela u bilo kojoj mjeri u pjesmi, ima dovoljno prostora za pohranu alternativnih snimaka i kopiranje 'sigurnosnih' dijelova.

Put Parts također vam omogućuje da iskoristite operacije sekvencera koje nisu dostupne za uzorke (kao što je miksanje zapisa). Na primjer, pretpostavimo da snimite dionicu bubnja u obrazac, s različitim bubnjevima na različitim stazama. 'Stavite' dijelove u različite staze sekvencera, odaberite način rada Song i pomiješajte dijelove zajedno u jednu pjesmu pomoću funkcije miješanja sekvenci, zatim se vratite u način rada Pattern i 'uzmite' miješanu stazu za Pattern.

Izbjegavanje problema s resetiranjem uzorka
Pretpostavimo da ste postavili parametre praznog uzorka (taktiranje, tempo, duljinu mjere, itd.) prije snimanja, a zatim snimite dionicu bubnja u stvarnom vremenu. Ne sviđa vam se dio, pa izbrišete zapis i pokušate ponovno. Međutim, brisanje dijela znači da je uzorak sada prazan (to se također događa ako nenamjerno pritisnete Izlaz prije snimanja) pa se vraća na početne zadane postavke, zahtijevajući da ponovno unesete parametre uzorka prije nastavka.

Kako biste sačuvali te dodatne pritiske na tipke, tijekom procesa postavljanja parametra uzorka omogućite snimanje bilo kojeg zapisa osim onog na koji želite snimati (u ovom primjeru, bilo kojeg zapisa osim RT), zatim pritisnite gumb > (reprodukcija). Neka Pattern snima tišinu cijelom svojom duljinom. Što se tiče QY10, uzorak više nije prazan, tako da se neće vratiti na izvorne parametre ako snimite dio na drugom zapisu i zatim ga izbrišete.

96 Pattern Drum Machine
U načinu rada Pattern, QY10 je izvrstan bubanj za vježbanje. Ako su sve što trebate dijelovi bubnja, možete učetverostručiti broj korisničkih uzoraka snimanjem zasebnih dijelova bubnja u RT, BS, CII i CI zapisima. Za odabir različitih dijelova tijekom reprodukcije, pritisnite tipku Trans/Track, zatim koristite četiri desne bijele mikrotipke da omogućite ili onemogućite četiri različita dijela bubnja (kao što je prikazano na LCD-u).

Oprez: ako koristite ovaj uzorak u pjesmi, RT traka neće transponirati, ali druge pjesme hoće, što kvari dodjelu bubnjeva. Da biste kopirali dionicu bubnja s BS, CII ili CI zapisa na RT zapis unutar istog obrasca, morat ćete dio koji želite kopirati 'staviti' u zapis sekvencera pjesme, a zatim ga 'staviti' u obrazac RT staza.

Stvaranje pjesme u stvarnom vremenu
QY10 nema mogućnosti za stvaranje pjesme u stvarnom vremenu; morate unijeti obrasce koje želite svirati i željene transpozicije u koraku. To je šteta, jer je lako doći do nekih dobrih ideja odlaskom u način rada Pattern i odabirom različitih vrsta akorda i transpozicija 'u hodu'. Kad bi barem QY10 mogao snimiti vaše pritiske gumba i pretvoriti ih u pjesmu...

Glazba kao da ima nešto
More about this source textSource text required for additional translation information
Send feedback
Side panels
5,000 character limit. Use the arrows to translate more.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja)
  • Slanje BEX

Tekst koji sledi,odnosi se samo na ispravne uredjaje.Nema znacaja na uredjaje koji su oznaceni kao ne ispravni ili imaju manu.

Uredjaj je kupljen ispravan,naknadno ponovo istestiran,kao prilog tome video zapis u trajanju od nekoliko minuta.Preporucujem licno preuzimanje,ko zeli saljem Bex-om(kurirska sluzba)dobro cu zapakovati uredjaj.Kod licnog preuzimanja je moguce isprobati uredjaj,prilikom slanja nesnosim nikakvu odgovornost,i neprihvatam reklamacije,za ostecenja ili kvarove nastale kao posledica transporta.U tom slucaju reklamaciju ulozite kurirskoj sluzbi,kojom vam je stigao paket.U slucaju bilo koje druge reklamacije,placate postarinu i saljete uredjaj nazad.Kada utvrdim da je uredjaj u istom stanju kakvog sam i poslao,i proverim da nesto nije menjano ili popravljano,odnosno izvadjeno ili zamenjeno.Uplaticu vam novac na racun.Ni jedna druga varjanta ne dolazi u obzir.Uredjaj je polovan,i normalno je da ima tragova koriscenja i poneku ogrebotinu,ukoliko ima vecih ostecenja bice navedeeno u oglasu.Uredjaje saljem odmah nakon licitacije,odnosno sledeci dan.Ukoliko neko zeli drugacije,neka me obavesti odmah nakon isteka licitacije.Zamolio bih,ukoliko je doslo do promene adrese ili broja telefona,nakon isteka licitacije kupac dostavi tacne podatke.UKOLIKO SE NEKO NE SLAZE SA GORE NAVEDENIM USLOVIMA,NEKA NE LICITIRA.Posle zavrsene aukcije,smatram da je kupac prihvatio uslove prodaje.


──────▄▌▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▌
───▄▄██▌█ BEX. . .
▄▄▄▌▐██▌█ _. . . _
███████▌█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▌
▀O▀▀▀▀▀▀▀OO▀▀▀▀▀▀OO▀

Prodavac

CRNI1
CRNI1 (3.763)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

7.704 pozitivnih ocena

Šabac, Mačvanski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 123519301