Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

ZVER 15 kg. 7x100 watt Sherwood Newcastle R-765 7.1

726 pregleda
23 želi ovaj predmet

ZVER 15 kg. 7x100 watt Sherwood Newcastle R-765 7.1

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 20.04.2024. u 20:02

Kupljen za: 5.011 RSD

Broj ponuda: 26 ponuda

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Toponka

(1.900)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.628 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno
  • Uz uređaj ide /
  • Funkcije Pojačalo , Radio
  • Proizvođač Sherwood
  • Mane i oštećenja Nema

Посматрајући спецификације, Р-765 је шестоканални пријемник са једнаких 100 вати на сваки канал (не обавезно покретан у исто време) и свим стандардним могућностима декодирања (ДТС, ДТС-ЕС, ДД, ДД- ЕКС и ДПЛ-ИИ). Интерно, Р-765 је заснован на Циррус Логиц ЦС-493264 ДСП-у и АКМ АК4529 вишеканалном 96/24 ДАЦ-у.

Снага: 100 вати к 6 (7. канал
захтева ванбродско појачало)
● Дигитални улази: 2 оптичка, 2 коаксијална
● Дигитални излази: један оптички
● Двокомпонентни видео улаз
● 7.1-канални дискретни улаз
● Димензије: 5,5" Х к 17,4" Ш к 13" Д
● Тежина: 21,8 фунти

Предњи панел

Р-765 има веома чист предњи панел, са два примарна реда дугмади и дугмић за јачину звука добре величине постављен са десне стране. Горњи ред дугмади контролише избор улаза, ДСП режим, ДПЛ-ИИ музичке параметре и избор дигиталних улаза. Дугмад за улаз не бирају директно улазе, већ су груписана у опште категорије аудио, видео и 7-ЦХ. Притиском на одговарајуће дугме више пута прелазите кроз листу улаза додељених овом дугмету, што није тако згодно као директан избор, али није ни посебно гломазно.

Сурроунд поља се бирају стрелицом лево и десно која се креће кроз опције. Постоје и дугмад која укључују аутоматско откривање режима звука и пребацују на стерео режим. Мањи ред дугмади контролише подешавање система, контроле тонова и подешавање радија. Са задовољством могу да кажем да се комплетно подешавање система може извршити директно са предње плоче Р-765. Једна од мојих најдражих ствари у свету модерне електронике је заглупљена предња плоча коју видите на неким производима. Недавно сам доживео потпуну фрустрацију покушавајући да гледам ДВД на модерном танком ДВД плејеру без даљинског управљача. Непотребно је рећи да је покушај гледања све што сам могао да урадим са тим ДВД-ом, јер човек не би могао ни да изврши основне функције менија без даљинског управљача. Коначно, предња страна Р-765 има стандардни композитни видео и стерео аудио улаз који је уредно прекривен сивим поклопцем који се може скинути (можете га користити ако сте слали сигнал из ваше видео камере у пријемник).

Везе

Задњи панел Р-765 је добро постављен, са прикључцима груписаним по функционалности. Аудио улази су груписани у блокове дигиталних улаза, аналогних стерео улаза и вишеканалног (7.1) улаза. Видео улази су такође логично подељени на компонентне видео улазе, С-Видео улазе и композитне видео улазе. Ово је занимљиво одступање од стандарднијег распореда који поставља аналогни аудио, композитни видео и С-Видео све у инлине за сваки улаз. Лично, мислим да ово функционише за Р-765, првенствено зато што има само два права А/В улаза на задњој плочи. Стога, пошто постоји мањи проблем са забуном улаза, боље је да су ствари размакнуте једна од друге, што узрокује мање проблема при повезивању каблова.

РЦА улази су позлаћени што је леп додир и постављен је изнад већине пријемника у овом ценовном рангу. Сви везивни стубови су петосмерни. Моји чепови за банане добро и безбедно пристају у стубове за везивање, и све у свему, чинило се да су прилично чврсти. Стубови за везивање су означени бојама, што би требало да помогне током подешавања. Треба напоменути да не постоје секундарне („Б“) везе за главне звучнике. Пошто ће већина људи поставити овакав пријемник у једнособно биоскопе, не сматрам да је овај пропуст забрињавајући.

Подешавање Р-765 је било релативно лако, коришћењем предњег панела.
Једноставно се притисне дугме за подешавање звучника, а затим помоћу стрелице нагоре или надоле подеси жељени параметар, било да се ради о величини или положају звучника. Поновним притиском на подешавање звучника један до следећег параметра и коначно до следећег звучника. Коначно, у овој рутини подешавања може се изабрати фреквенција скретнице на 80, 100 или 120 Хз. Свиђа ми се чињеница да Р-765 има опцију фреквенције скретнице од 80 Хз, јер многи пријемници у буџетској групи нуде само 100 Хз као најнижу поставку, што сматрам превисоком.

Подешавање нивоа канала може да се постигне коришћењем пробног тона који се аутоматски креће кроз канале док се пушта пробни тон или коришћењем дугмета за бирање канала које прелази кроз све канале. У оба случаја, ниво канала се једноставно подешава помоћу стрелице нагоре или надоле на самом пријемнику или даљинском управљачу. Једна ствар која ми се допала код подешавања Р-765 је то што је било веома лако подесити нивое канала и подешавања у ходу. На крају не радим оволико, када све укључим, али то је добра опција.

Подешавање улаза је једнако једноставно. Само изаберите улаз и притисните дугме за унос док не добијете жељени улаз. Не постаје много лакше од тога.

Општа употреба

Р-765 је коришћен за контролу скраћене верзије мог кућног биоскопа, репродукције ЦД-а, ДВД-а и Ксбок-а. За све то време нисам имао никаквих проблема у раду јединице. Коришћење Р-765 за мене је био модел лакоће и једноставности. То је управо оно што желим од добро дизајнираног пријемника. Једноставно речено, заиста сам уживао у коришћењу Р-765.

Звук

Своју процену Р-765 сам започео тако што сам га користио за аудио са својим Ксбок-ом и дигиталним улазом. У то време сам играо Стар Варс: Книгхтс оф тхе Олд Републиц , и морам да кажем да је Р-765 ефективно допринео овом веома заокруженом играчком искуству. Дијалог у игри је био веома чист, а звучни ефекти су функционисали веома добро.

Прелазећи на озбиљнији материјал, почео сам са својом омиљеном песмом дувачког бенда из Густава Холста "Сецонд Суите ин Ф" Фантасиа он тхе Даргасон (Теларц ЦД-80038) која је репродукована помоћу једног од дигиталних улаза. Заиста ми се допао начин на који ствари звуче тонски, са кларинетима и другим инструментима са трском који показују пуне хармонике. Чинило се да је динамика такође добро функционисала, при чему се крешендо у потпуности развија и декрешендо на одговарајући начин опада. Дувачки инструменти су имали лепу предност која представља њихов живи звук.

Пребацивање ствари на 7-Цх ин и препуштање Д/А мог ДВД плејера да декодира, показало ми је да Р-765 недостаје мало детаља и ваздуха на високом нивоу, али не много. Враћајући се на дигитални коаксијални улаз, пустио сам нумеру 12 Референце Рецордингс Арнолд фор Банд (РР 66). Ова живахна нумера садржи много добро снимљених дувачких инструмената и заиста сам осетио да Р-765 производи веома исправан звук за дувачке дуваче. Затим сам убацио ДВД-А Куеен'с А Нигхт ат тхе Опера , који је дао веома пун и тонски неутралан звук. Настављајући са роком, покренуо сам Вхо'с Томми на САЦД-у кроз 7-канални аналогни улаз. Иако сам сматрао да је Р-765 могао бити јачи у опсегу басова, његова укупна презентација диска је била веома добра. Завршио сам слушање музике са ДВД-ом Флеетвоод Мац'с Руморс . Ово је можда био мој омиљени диск који сам свирао на Схервоод-у. Осетио сам да су јасноћа средњег тона пријемника и привлачан тонски баланс заиста употпунили Флеетвоодов звук, а посебно вокал Стивија Ника.

Гледао сам бројне филмове користећи Р-765, и генерално сам осетио да је звук прилично добар. Дијалог је био чист и јасан, а звук више него довољно детаљан. Да заиста видим шта пријемник може да уради на неком тврдом материјалу, ставио сам ДТС демо диск. Почео сам са сценом „Битке“ из Пирата са Кариба . Открио сам да просторно, пријемник ствара добро и убедљиво звучно поље. Динамично, на овој стази, осећао сам се као да могу да гурнем пријемник до његових граница. Ово је изазовна сцена, и иако сам осетио да је Р-765 био доста гласан, волео бих мало више простора за главу за систем. Све у свему, ове динамичке перформансе су сличне осталим буџетским пријемницима које сам чуо. Затим сам прешао на сцену „Мочваре“ из Господара прстенова - Две куле . Осећао сам да су детаљи у овој сцени веома добри и да је успела да ефикасно пренесе сложеност звукова. Као и његово извођење са музичким нумерама, заиста сам ценио уравнотежену тонску презентацију Р-765. Завршио сам своју процену са више Пирата са Кариба , овог пута сценом „Олуја“. Гледајући уназад на своје белешке, све што сам написао за ову сцену је „звучи одлично“, што мислим да је прикладан начин да сумирам шта осећам о Р-765.

Закључци

Схервоод Невцастле Р-765 је веома добар пријемник који ће се свидети кориснику са релативно малим улазним захтевима. У мом систему, ово ме је ограничило на коришћење рисивера само са мојим ДВД плејером и мојим Ксбок-ом јер нисам желео да каблове повезујем са предњим А/В улазом. Ово сада неће бити проблем за многе, али за мене је то значило да мој ТиВо и мој ПС2 буду искључени док сам прегледавао јединицу. Друга страна ове једноставности је то што је постављање Р-765 олакшало.

На крају, иако сам имао неких проблема са даљинским управљачем Р-765, сматрао сам да је управљање Р-765 безболно и прилично пријатно искуство. Р-765 ми се такође одлично показао и на музици и на филмовима, са привлачним звуком. Не могу а да не волим Схервоод Невцастле Р-765, и ако можете да заобиђете његове улазне захтеве, топло га препоручујем.
Opis oglasa
Tehnički podaci Receivera •100 Watts per Channel x 2 in
Stereo Mode with 0.05% THD,
20 Hz-20 kHz, 8 Ohms
•100 Watts per Channel x 5 in Surround Mode
•DTS Built-in
•Dolby Digital Built-in
•Circle Surround Built-in
•Automatic Format Detection
•96 kHz 24-bit DAC's for all channels
•Dolby Pro Logic Surround
•Dolby Virtual Surround
•2 Optical and 2 Co-axial Digital Inputs
•Digital Output
•On Screen Display
•Preprogrammed 8-Device Remote Control
•Programmable Video Input Labeling
•24-Bit CS4926 Crystal Processor
•4 DSP Modes
•5.1 Channel direct input
•6 Pre-Amp Outputs (Left, Center, Right, L. Surround, R. Surround, Subwoofer)
•2 Component Video Inputs
•3 Rear Panel Audio/Video Inputs - Including S-Video
•4 Audio Outputs
•Front Panel A/V Input - including
S-Video
•Cinema EQ
•Tone Defeat
•Auto Input Balance
•Dynamic Range Control
•Totally Discrete Amplifier Stage (TDAS)
•Heavy Duty Speaker Binding Posts
•4-Gang Quartz PLL Synthesized Digital Tuning
•Preset Scan
•30 Station Presets (Random)
•Digi-Link III
•Auto Function One-Touch Operation
•Digital Encoder Volume Control
•Multi-R
-------- dodat opis 2024-04-15 22:34:28 --------
Poslednja slika greskom ubacena, nije od uredjaja koji je na licitaciji.

Uslovi prodaje prodavca

Ko ima negativne ocene ide uplata pre slanja,isto vazi i za one sa manje od 15 ocena.

Prodavac

Toponka (1.900)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.628 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 133374289