Kićo Slabinac RnR EKSLUZIVNA PRIČA o nastanku albuma

58 pregleda
0 želi ovaj predmet

Kićo Slabinac RnR EKSLUZIVNA PRIČA o nastanku albuma

Završena

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

fastforward

(200)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

281 pozitivna ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno
  • Format LP

Kićo Slabinac nije bio šizofreničar, ali je patio od nekog poremećaja neuspešnog traganja za identitetom. Porodica je jednom zagrebačkom kazalištu, nakon njegove smrti, donirala hiljade kostima, koje je on menjao, prema stanju u glavi. Bilo je tu: indijanske nošnje sa perjem za oko glave, Napoleonove uniforme, disko- trikoa, i najviše iznošen „ kostim“ Tarzana, jer kažu da je najviše voleo da se obuče kao Tarzan, popne se na sto, satima stoji nepomično, držeći se za konopac, koji je visio sa plafona, i da je u nepravilnim vremenskim razmacima, iz čista mira, ispuštao čuveni tarzanski zov. Vredi napomenuti da se nikada nije oblačio kao žena.

Kada je već stekao ozbiljnu slavu, kao šansonjer, snimio je narodnjakče albume: „ Hej, bećari“ i „ Seoska sam lola“ . Onda se jednog dana pojavio u Jugotonu, imao je neku majcu sa natpisom na engleskom, karirani sako, bermude i šimi-cipele sa belim čarapama. Rekao je: „ Sad kanim bit panker! “ . Siniša Škarica se uhvatio za glavu, opsovao i rekao „ Pa gdje ću ti nać flamingosa, idiote jedan? !“ . Naime, u to vreme se dogodilo čuveno silovanje flamingosa u beogradskom zoološkom vrtu, za šta su, dok nije otkriveno da su počinioci neki grčki studenti, krivili pankere, kao i za sve ostalo kada se nije znao krivac. Kićo je znao da sa Škaricom sve prolazi, ako mu se zapreti PGP-om. „ Onda ču otić u Beograd, tamo bum me učinil pankerom! “ . Škarica mu je rekao da dođe za tri dana u neku neozidanu kuću na periferiji Zagreba.

Kićo je došao sa gitarom i na sred sobe ugledao nekog ofucanog flamingosa, za koga nikada nije utvrđeno gde ga je Škarica nabavio. „ Evo ti, bolesniče, evo ti, budi panker! “ rekao je Škarica i krenuo napolje. Kićo ga je zgroženo pitao „ Šta si mi doveo ovu odvratnu ptičurinu? !“ . Škarica je tada doživeo blaži nervni slom i počeo da urla: „ Gdje da ti nađem ljepšeg? ! Što nisi tražio svinju, veprino slavnonska, našao bih ti najljepšu! Gdje ću ti nahvatat seksi flamingosa? !“ Kićo ga je zabrinuto pogledao i rekao: „ Stari moj, pod hitno se moraš liječit! “ . Škarica je tek tada poludeo: „ Ja? ! Ti, bolesniče, tražiš flamingosa i govoriš da se ja trebam liječit? !“ . Kićo je bio šokiran: „ Kad sam ti tražil flamingosa, luđače? ! Samo sam ti rekal da želim bit panker, tak, kao Elvis Presli ili Pol Enka. “ Škarica je tada poludeo i počeo da iskaljuje bes na flamingosu, psovao ga, šutirao, dok jadna ptica nije pobegla i nestala zauvek. Najverovatnije je već iste noći glavom platila susret sa nekom lisicom, jer su na jednoj obližnjoj njivi, seljaci našli neko ružičasto perje, pozvali fratra, koji je osveštao njivu i rekao im da tu ništa ne seju naredne tri godine.

Kada se umirio, Kićo je počeo da peva „ Rock Around the Clock“ . Škarica je obećao da će dobiti priliku da snimi „ pank album“ , uz obećanje da se događaj sa flamingosom nikada i nigde ne pomene.

Album je snimljen, ali dok je miksovan, Kićo je već „ preuzeo identitet“ ragbi igrača, pa se tako i slikao za omot.

ploča je savršeno očuvana

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Ostalo (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

Prema navedenim uslovima i pravilniku Limunda.

Prodavac

fastforward (200)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

281 pozitivna ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 112822625