Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Nemacki gvozdeni krst II klase .100x46mm II svetski rat

247 pregleda
4 želi ovaj predmet

Nemacki gvozdeni krst II klase .100x46mm II svetski rat

Trenutna ponuda: 1.400 RSD

1.400 RSD minimum Dozvoljen je samo unos celih brojeva

4 dana, 19 sati 02.05.2024. u 22:47 0 ponuda

Cena: 1.450 RSD

Kupi odmah

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

smokvica

smokvica

(3.223)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.640 pozitivnih ocena

Čačak, Moravički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno
  • Detaljno stanje Odlično
  • Originalnost Replika
  • Kulturno dobro Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

Gvozdeni krst II klase sa svastikom . 100x46mm
Krst je od metala 46x46mm
Platno je sa zakackom .


Najmlađi nosilac Gvozdenog krsta 2. klase bio je 12-godišnji Alfred Zek, koji je učestvovao u bitkama kod reke Oder u martu 1945. godine. Nagrađen je za spas dvanaest nemačkih vojnika, koje je izveo iz snažnog granatiranja
Adolf Hitler je ponovo uspostavio ovo odlikovanje 1939. godine nastavljajući tradiciju njegovog dodeljivanja u nekoliko stepena. Gvozdeni krst iz Drugog svetskog rata bio je podeljen u tri glavne grupe sa prelaznom kategorijom Viteškog krsta Gvozdenog krsta, uspostavljenom između najnižeg (Gvozdeni krst) i najvišeg odlikovanja (Veliki krst). Viteški krst je u stvari bio zamena za pruski Orden za zasluge (Plavi Maks) (Pour la Mé rit). Hitler nije preterano mario za Pour la Mé rit zato što je u pitanju bilo carsko odlikovanje i zato što je moglo da se dodeli samo oficirima. Za razliku od njega Viteški krst se dodeljivao zbog iskazane hrabrosti svim pripadnicima oružanih snaga, a ne samo oficirima. Traka Gvozdenog krsta druge klase razlikovala se od ranijih ovakvih odlikovanja jer je na njoj pored tradicionalne crne i bele boje korišćena i crvena boja. Hitler nije želeo da se ovo odlikovanje dodeljuje za neborbene zasluge zbog čega je umesto Gvozdenog krsta koji se dodeljivao neborbenom osoblju ustanovio novo odlikovanje Krst za ratne zasluge.

Obični Gvozdeni krst iz 1939. godine imao je dva stepena:

Gvozdeni krst II klase
Gvozdeni krst I klase
Gvozdeni krst dodeljivan je za hrabrost iskazanu u borbi kao i za druge vojne doprinose u borbenom okruženju. Gvozdeni krst druge klase nosio se na traci zakačenoj na grudi sa krstom okačenim o traku. Gvozdeni krst prve klase bio je u obliku značke koja se nosila na grudima na sredini džepa od uniforme. Gvozdeni krst je predstavljao progresivno odlikovanje kod kojeg je prvo morao da se stekne orden druge klase da bi mogao da se stekne orden prve klase, a zatim i ostali viši stepeni ovog odlikovanja.

Pretpostavlja se da je tokom Drugog svetskog rata dodeljeno oko 2,3 miliona Gvozdenih krstova druge klase i 300.000 Gvozdenih krstova prve klase. Dva Gvozdena krsta prve klase dodeljena su ženama od kojih je jedna bila čuveni nemački probni pilot Hana Rajč.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

Slike saljem Postexpresom ili postom kao paket , Postarina se placa iskljucivo po prijemu posiljke. .
*********************************************************************************************************************************************************************************************************************
KAPSULE,NALEPNICE, KOVANICE, PRIVESKE,NOVCANICE SALJEM VREDNOSNO,PREPORUCENO ISKLJUCIVO POSLE UPLATE NA RACUN RAIFFEISEN BANKA 265-0000000628928-67 .
--------------------------------------------------------------------------------------------
### PREDMETE KOJE PRODAJEM NE SALJEM VAN SRBIJE ###
MOLIM PRE KUPOVINE OBAVEZNO PROČITATI
--------------------------------------------------------------------------------------------

PREDMETI LICITACIJE :
-Predmeti su onakvi kakvi su na slikama i u opisu koji dajem.Ukoliko Vas nesto interesuje pitajte da ne bi bilo nesporazuma.

.Placanje pouzecem saljem iskljucivo po dogovoru. AKS-om ne saljem.
RACUN NA KOJI MOZETE DA UPLATITE IZLICITIRANI IZNOS
RAIFFEISEN BANKA 265-0000000628928-67
Po uplati odmah saljem posiljku.Zamolio bih,ukoliko je doslo do promene adrese ili broja telefona,nakon isteka licitacije ODMAH dostavite tacne podatke, u protivnom saljem iskljucivo na adresu koju dobijem od Limindo tima.
HVALA NA RAZUMEVANJU.
Kome ne odgovara ovakav nacin kupoprodaje molio bih da ne licitira.
********************************************************************************************************************************************************************************************************************
MOLIM DA ME KONTAKTIRATE PUTEM PORUKA NA LIMUNDU I KUPINDU, KAKO BI OSTAO PISANI TRAG O NASEM DOGOVORU CIME BI IZBEGLI SVE MOGUCE NESPORAZUME.

Prodavac

smokvica
smokvica (3.223)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.640 pozitivnih ocena

Čačak, Moravički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 129110425