Nova cena za slanje predmeta putem "City Express na Limundu" opcije iznosi 286 din. za predmete težine do 20kg i uključuje obaveštenje o pošiljci putem Viber poruke. Iskoristite povoljne cene dostave, pogledajte sve predmete na kojima prodavci nude ovaj način slanja.

Mač Kaskara 19. vek Afrika Sudan

166 pregleda
20 želi ovaj predmet

Mač Kaskara 19. vek Afrika Sudan

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 06.12.2019. u 07:50

Kupljen za: 18.571 RSD

Broj ponuda: 62 ponude

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

dovla882

(18)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

32 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Detaljno stanje Odlično
  • Originalnost Original
  • Kulturno dobro Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

Predmet je već bio na aukciji, ali je očigledno cena početna bila previsoka da bi se iko usudio da licitira. Krećemo sada sa minimalnom mogućom za ovakav predmet.
Kaskara, Sudanski mač, 19. vek.
Ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da ga je ćale dobio početkom 70etih, od prijatelja, radnika Državne bezbednosti, tadašnje UDBE. Koji je radio kao bezbednjak u u ambasadi Jugoslavije u Sudanu. Donet je kao poklon, a ćale ga je mazio i pazio dugo..
Sada mač i nema više neku svrhu, s obzirom na to da ja nisam ljubitelj istih i eto ga ovde na prodaju.
Nemam nikakvog papira o njegovoj autentičnosti, ali se ona jasno može videti po samom maču. Dokaza da je učestvovao u borbi takodje nema, ali eto dobijen je pre skoro 50 godina, kao mač iz 19. veka,iza njega stoji zanimljiva priča o poklonu, a da li je i vama zanimljiv... To je na vama
Izvolite dame i gospodo, licitirajte
Kaskara - Sudan 19.vek

--- Dodato 02.12.2019. 01:41 ---
Dodatak Dimenzije! Jedan član me jako ljubazno zamolio da napišem dimenzije mača. Što je naa mestu I moj propust naravno. Stoga evo dimenzija ovde
Dužina oštrice 91cm
Dužina drške 11cm, hvat 10cm
Dužina korica 96cm
Dužina sa koricama 107cm
Prosečna širina od oštrice od 4,5 do 3,5 vm pri vrhu. Mač je veliki, ali jako lepo izbalansiran i neverovatno kako je lako rukovati njime.. U to vreme, smatram d je čovek generalno bio snažniji, izmedju ostalog i zbog ovakvih stvari. Ali bez obzira na to, savršeno je izbalansiran i u današnje vreme za prosečnog čoveka možda malo teži.. Ali za one u treningu ili sa prirodnom snagom, lagan je kao pero i upravljiv, nzm ja sam bio oduševljen kada sam ga skoro vadio i shvatio da uopšte nije toliko težak koliko sam mislio, već sm ja bio klinac kad sam ga poslednji put držao u ruci.

Uslovi prodaje prodavca

Slanje predmeta, na načine koji su navedeni i nakon izvršenog plaćanja. Ukoliko želite predmet da preuzmete lično, to je moguće u Beogradu, po dogovoru.

Ukoliko ste kupili više knjiga ili bilo kojih predmeta,a da prelaze cenu od 3000, na teritoriji Beograda je moguća isporuka isti dan, pošto je izvršena uplata.
.
Poruke i komunikacija preko limundo poruka.Nakon zavrsene licitacije tj. pobede slobodno me možete kontaktirati i putem sms-a.Krajnji rok da se kupac javi je 3 dana nakon završetka aukcije(mislim da je to korektno). U suprotnom ću smatrati da je kupac odustao od kupovine.
Troškove slanja, snosi kupac, prema važećem cenovniku PTT, ukoliko je kupljeno više predmeta, u vrednosti većoj od 4000 din slanje je besplatno i dodatno obezbedjeno stavljanjem knjiga u zaštitne koverte obložene balončićima vazduha,tu dajem i garanciju na knjige.
Takodje na raspolaganju sam za sva pitanja,odgovaram u što skorijem roku. Mogući je svaki dogovor u granicama fer poslovanja i pravilnika sajta.

Prodavac

dovla882 (18)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

32 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 84126351