Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Aneroidni Barometar u duborezu-Holbea optika-Danska

118 pregleda
2 želi ovaj predmet

Aneroidni Barometar u duborezu-Holbea optika-Danska

Cena: 7.000 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

zoran.simic

(835)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

4.062 pozitivnih ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Detaljno stanje Odlično
  • Materijal Staklo
  • Originalnost Original
  • Kulturno dobro Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

Aneroidni Barometar-Odličan-Ispravan

Zemlja porekla: Danska-Holbea optika

Visina drvenog dela: 50cm.

Širina drvenog dela: 17,5cm

Prečnik barometra :10cm

Termometar : Rankin-Celzijus

Ранкин (енгл. Rankine) је термодинамичка (апсолутна) температурна скала названа по шкотском инжењеру и физичару Вилијаму Џону Макорну Ранкину, који ју је предложио 1859. године.

Barometri su veoma korisni uređaji koji nam pomažu da predvidimo vremenske prilike. Može se reći da nam pomaže da se unapred pripremimo za promene vremena. Štaviše, možemo koristiti i živin ili aneroidni barometar za otkrivanje bilo kakvih promena u nadmorskoj visini. Za to koristi promene koje se dešavaju u vazdušnom pritisku. Na primer, na loše vreme ukazuje nizak vazdušni pritisak.

Aneroidni barometarski mehanizam

Metalna ćelija koja sadrži malu količinu vazduha ili niz ovih ćelija kombinovanih zajedno upravlja aneroidnim barometrom. Kada se pritisak vazduha poveća, strane ovih ćelija se brzo spajaju. Baza instrumenta osigurava jednu stranu.

Nakon toga, druga strana spaja strukturu remenica i poluga sa rotirajućim pokazivačem, koji se kreće preko skale na prednjoj strani instrumenta. Ovaj pokazivač se obično nalazi u crnoj boji.

Štaviše, aneroidni barometar se sastoji od male kapsule koja ima prilično fleksibilne strane. Vazduh je ispumpan iz ove kapsule. Stoga, kad god dođe do promene pritiska, debljina ove kapsule se menja.  

Slično tome, kad god dođe do povećanja atmosferskog pritiska, strane kapsule se stisnu. Ova kapsula se pričvršćuje za polugu koja nastavlja da pomera iglu dok i kada pritisak vazduha nastavlja da steže kapsulu. Ovo rezultira registrovanjem većeg očitavanja na skali. Ove promene se na taj način uvećavaju pomoću poluga i uzrokuju da se pokazivač pomera na brojčaniku koji se nalazi iza igle. Konačno, imaćete vremensku prognozu na uređaju za digitalno čitanje.

Kada uporedimo aneroidni barometar sa živinim, vidimo da ima mnogo prednosti u odnosu na njega. Drugim rečima, definitivno je superiorniji od njega.

Šifra:740

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje BEX, Lično preuzimanje, Post express

Preuzimanje posle uplate na tekući račun ili lično prilikom preuzimanje Ako želite lično preuzimanje, molim Vas da dogovori budu precizni i dan ranije. Robu preuzimate kada se dogovorimo. Zbog neodgovornog ponašanja kurirskih službi lomljive predmete šaljemo samo uz pismenu saglasnost kupca preko limundo poruka.

Prodavac

zoran.simic (835)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

4.062 pozitivnih ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 119079529