Dragi Limundovci, širimo tim korisničke podrške kako bismo vam još više bili od pomoći! Pročitajte ovde detalje i prijavite se ukoliko ste zainteresovani i smatrate da ispunjavate uslove.

Beogradska tvrđava na dlanu, vodič

343 pregleda
6 želi ovaj predmet

Beogradska tvrđava na dlanu, vodič

Cena: 490 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.688)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.311 pozitivna ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Beogradska tvrđava na dlanu
turistički vodič
Branislav Rabotić (autor)

Izdavač: KOMSHE

Beogradska tvrđava na dlanu Vodič “Beogradska tvrđava na dlanu” predstavlja celovit zapis tumačenja B. Rabotića na razgledanju Tvrđave, delom dopunjen i prilagođen formi štampanog materijala. Redosled izlaganja je dat prema planu kretanja, koji pruža najpotpuniji uvid u istorijski slojevitu spomeničku celinu kakva je Beogradska tvrđava. Tumačenje u knjizi ostvareno je u dva sloja: prvi se drži opštijeg predstavljanja istorijskih i arhitektonskih odlika pojedinih objekata, dok je drugi sloj u tekstu vizuelno izdvojen u obliku posebne kolone i daje poneki podrobniji opis, zanimljiv detalj o događajima ili ličnostima, priču iz prošlosti, legendu i slično.



Iako je glavna pažnja posvećena samoj fortifikaciji kao vojno-istorijskom spomeniku, odnosno objektu vojne arhitekture, nisu zanemareni ni drugi kulturno-istorijski spomenici koji se danas nalaze u ovom prostoru. Tumačenje Tvrđave kao fortifikacione celine podeljeno je u nekoliko delova: Artiljerijsko utvrđenje, Gornji grad, Donji grad i Istočno podgrađe, čime je pokriven ne samo čitav prostor koji ona obuhvata, već i njena celokupna istorija duga 1800 godina. Svi stručni termini vojne arhitekture koji su korišćeni u tekstu dodatno su objašnjeni i lako se pronalaze u posebnom «Rečniku» na kraju knjige. Poseban kvalitet ovog vodiča predstavljaju odlične fotografije, kao i nekoliko skica i dva plana koja detaljno prikazuju Tvrđavu i njene spomenike.

2006; latinica; 23 cm; 81 str.; 86-86245-02-1;

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.688)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.311 pozitivna ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 70256277