Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Aleksandar Beljajev - Zvezda kec

20 pregleda
0 želi ovaj predmet

Aleksandar Beljajev - Zvezda kec

Cena: 200 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

BobanT75

(1.207)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.574 pozitivnih ocena

Zaječar, Zaječarski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Namenjeno za Ostalo

Godina izdanja: 1971
Namenjeno za: 7. razred
Jezik: Srpski
Autor: Strani

Aleksandar Beljajev - Zvezda kec

`Zvezda Kec je naučno-fantastični roman sovjetskoga pisca Aleksandra Beljajeva. Roman je napisan i objavljen 1936. godine. Predstavlja jedno od prvih dela sovetske fantastike o osvajanju kosmosa. Roman je posvećen Konstantinu Eduardoviču Ciolkovskom, čiji iniciali su uzeti za naziv orbitalne kosmičeske stanice.

KEC je akronim za naučnika Konstantin Eduardovič Ciolkovski, kome je pisac ovu knjigu posvetio. Delo opisuje putovanje u svemir. Društvo koje je stvorilo zvezdu KEC i rakete vodilo je istraživanje Ciolkovskog.

Roman takođe sadrži opise putovanja na Mesec, čija se druga strana ruši i isparava, a ispostavilo se da na Mesecu postoji život u obliku zelenih biljaka.

`... Sa zvezde Kec, Artemjov i još nekoliko ljudi odlaze na Mesec, gde prave neverovatna otkrića. Lete raketnim automobilom preko zadnje strane satelita i otkrivaju ogromnu pukotinu. Odavde zaključuju da Mesec puca i propada, te da će za nekoliko stotina godina, umesto Meseca, Zemlja imati prsten sličan Saturnovim prstenovima. Artemjev pronalazi znakove života na mesečevoj površini.

To su zelene biljke (puzajuće mahovine) koje se lepe za stene i upijaju njihovu energiju. Takođe vidi neko stvorenje nalik kamenu koje je malo opisano u knjizi. Tokom svog boravka na Mesecu, Leonid pronalazi groblje životinja i biljaka nepoznatih nauci; ekspedicija je takođe pronašla mnogo dragocenog kamenja...`
Vikipedija

Izdavač: Mlado pokolenje, Beograd
Godina: 1971
Broj strana: 187
Mek povez
Biblioteka: Lektira za 7. (VII) razred
Ilustrovao: Đorđe Milanović


Stanje kao na slikama,za sva pitanja tu sam.

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

BobanT75 (1.207)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.574 pozitivnih ocena

Zaječar, Zaječarski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132510641