Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

OSNOVI BEZBEDNOSTI - MLADEN BAJAGIC

516 pregleda
0 želi ovaj predmet

OSNOVI BEZBEDNOSTI - MLADEN BAJAGIC

Cena: 1.999 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

pikado

(7.880)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

18.798 pozitivnih ocena

Sombor, Zapadnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

OSNOVI BEZBEDNOSTI MLADEN BAJAGIC

knjiga je bila malo vlazna pa ima zutila na boku knjige ,i malo na starnicama uz rub

-2007 godina ,BEOGRAD

240 STRANICA

retko // KAPITALNO

Reč izdavača :

’’Pojačano naučno interesovanje za izučavanje fenomena bezbednosti kao nezaobilazne kategorije većine društvenih nauka posledica je isprepletenih i složenih bezbednosnih problema koji su se javili krajem XX i početkom XXI veka. S tim u vezi, osnovni zadatak nastavno-naučne discipline Osnovi bezbednosti su utvrđivanje sadržaja pojma bezbednosti i analiza tradicionalnih i savremenih koncepata bezbednosti i globalnih izazova i pretnji bezbednosti, što je rezultat potrebe širenja istraživačkog polja bezbednosti i građenja novih istraživačkih pristupa definisanju bezbednosti kao suštinski spornog koncepta društvenih nauka.

Udžbenik Osnovi bezbednosti na savremen i prihvatljiv, multidisciplinaran i interdisciplinaran način pruža studentima osnovnih, specijalističkih i master studija i široj akademskoj i stručnoj javnosti osnovna znanja o pojmu i savremenim konceptima bezbednosti, kao i o globalnim izazovima i pretnjama bezbednosti (oblicima ugrožavanja) u novim uslovima razvoja ljudskog društva na raskršću dva milenijuma. Sadržaj udžbenika je opredeljen stvarnošću bezbednosnih zbivanja u svetu i rezultatima naučnih dostignuća značajnog broja društvenih nauka (filozofije, sociologije, teorije politike, političke filozofije, međunarodnih odnosa i dr.), kao i savremenih studija bezbednosti, koje su se razvile kao posledica sve većeg naučnog interesovanja za oblast bezbednosti.’’

Редовни професор
Кратка биографија

Рођен је 5. априла 1962. године у Сарајеву, држављанин Републике Србије, живи у Београду. Основну школу, гимназију (1981) и Факултет политичких наука (1988) завршио је у Сарајеву. Магистрирао је на Факултету политичких наука у Београду (2000) – тема: „Улога обавештајне заједнице у спољној политици Сједињених Америчких Држава“. Докторирао је на Факултету политичких наука у Београду (2006) – тема „Изазови и претње у измењеном контексту безбедности“.

Радно искуство: Ресор државне безбедности – МУП Републике Српске, Ресор државне безбедности – МУП Републике Србије, Полицијска академија, Виша школа унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијска академија – Београд. Има 19,5 година наставног искуства, као асистент–приправник, асистент, предавач, виши предавач и професор Више школе унутрашњих послова; професор струковних студија, доцент, ванредни професор и редовни професор. Изводио је наставу у Вишој школи унутрашњих послова и на Полицијској академији на предметима: Увод у државну безбедност, Основи безбедности, Систем државне безбедности и Национална безбедност. Тренутно изводи наставу на: основим академским студијама, на предметима Методика обавештајног рада, Међународна безбедност; академским специјалистичким студијама, на предметима Обавештајни контраобавештајни аспекти тероризма и антитероризма, Системи безбедности и Упоредни модели безбедносне заштите лица и имовине; и дипломским (мастер) академским студијама, на предмету Тероризам и политичко насиље. Од 2008. до 2015. године био је шеф Катедре безбедносних наука.

Од априла 2015. године врши дужност декана Криминалистичко-полицијске академије.

Учесник је већег броја националних и међународних научних конференција и скупова. Објавио је десет књига (монографија, монографских студија и уџбеника) и преко 120 научних радова. Гостујући је предавач на више високошколских и научно-образовних установа у Републици Србији и региону. Члан је редакције више научних часописа (Наука, безбедност, полиција – НБП, Политика националне безбедности, и др.). Рецензент је у више научних часописа (НБП, Безбедност, Политика националне безбедности, Српска политичка мисао, итд.).

Учесник је у реализацији више научноистраживачких пројеката, међу којима су: 1) „Развој институционалних капацитета, стандарда и процедура за супротстављање организованом криминалу и тероризму у условима међународних интеграција“, који реализује Криминалистичко-полицијска академија са Министарством за науку и технолошки развој Републике Србије, 2011–2015; 2) „Управљање полицијском организацијом успречавању и сузбијању претњи безбедности у Републици Србији“, који реализује Криминалистичко-полицијскаакадемија у Београду, 2015–2019; 3) „Национална безбедност Републике Србије и безбедносне интеграције“, који је реализовала Криминалистичко-полицијска академија у Београду, 2011–2014, итд.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express

Prodavac

pikado (7.880)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

18.798 pozitivnih ocena

Sombor, Zapadnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 112359637