Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Žan-Leon Žerom - orijentalisti NA FRANCUSKOM

238 pregleda
2 želi ovaj predmet

Žan-Leon Žerom - orijentalisti NA FRANCUSKOM

Cena: 2.990 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.650)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.984 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Žan-Leon Žerom / Jean-Leon Gerome

Datum rođenja 10. maj 1824.
Mesto rođenja Vesul
Francuska
Datum smrti 10. januar 1904. (79 god.)
Mesto smrti Pariz
Francuska

Žan-Leon Žerom
Žan-Leon Žerom (franc. Jean-Léon Gérôme; Vesul, 10. maj 1824 — Pariz, 10. januar 1904) je bio francuski slikar žanr slikarstva i akademskog neoklasicizma. Između ostalih bio je Davidov učenik. Osim prikaza scena iz klasične mitologije slikao je i scene orijenta.[1] Od 1856. više puta je boravio u Egiptu.[2] Od 1878. istakao se i kao vajar. Suprotstavljao se impresionističkim strujanjima u slikarstvu Monea i Manea.

Utorak, 06 Juni 2017 10:37
Žan Leon Žerom - Pigmalion i Galatea Istaknut
veličina teksta Smanji veličinu teksta Povećaj veličinu teksta Štampa Email Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Žan Leon Žerom - Pigmalion i Galatea
Između 1890. i 1892. godine, francuski slikar žanr slikarstva i akademskog neoklasicizma Žan Leon Žerom je naslikao i izvajao varijacije na temu mita Pigmalion i Galatea, koji spominje čuveni rimski pesnik Ovidije početkom I veka nove ere u svom delu Metamorfoze. Slika Pigmalion i Galatea iz oko 1890. godine, koja se danas nalazi u muzeju umetnosti Metropoliten u Njujorku je jedna od najsjajnijih remek-dela XIX veka Žeroma.

Žan Leon Žerom na slici Pigmalion i Galatea koristi temu iz klasične mitologije i naprednu tehniku da bi se uklopio u akademski stil koji je prihvatio Pariski salon u XIX veku.

Na slici Pigmalion i Galatea Žerom prikazuje grčki mit o Pigmalionu, mladom vajaru i Galatei, stutui svoje idealne žene koju je izvajao, a koja objedinjuje svu žensku milost i vrlinu. Prikazan je trenutak kada je boginja Venera ispunila želju Pigmaliona da oživi lepu statuu žene koju je stvorio. Vajar Pigmalion je ljubi, nakon što je oživela. U pozadini su slika, skulpture, statue i mali beli Kupidon koji je uperio svoju strelicu u zaljubljeni par.

Godine 1891. Žan Leon Žerom je izvajao mermernu skulpturu na istu temu, verovatno na osnovu gipsane verzije koju je takođe koristio kao model za slikanje. On je imao nekoliko alternativnih verzija slike Pigmalion i Galatea i na svakoj od slika, statua se pojavljuje iz drugog ugla, kao da se posmatra u krugu.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.650)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.984 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 108879965