Revizija Medjunarodni pristup Bahram Soltani Nova knjig

17 pregleda
1 želi ovaj predmet

Revizija Medjunarodni pristup Bahram Soltani Nova knjig

Cena: 1.500 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

CezarM

(13.879)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.813 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Cena knjige bitno smanjena
Povez mek
Format 31cm
Broj strana 674
Nova knjiga
ULOGA EKSTERNIH REVIZORA DANAS I POTREBA ZA PROŠIRENJEM NJIHOVE ULOGE!

Svet revizije i računovodstva menja se velikom brzinom. Nedavni korporativni skandali i finansijski neuspesi su na dramatičan način ukazali na potrebu hitne reforme. Svetskim finansijskim tržištima hitno su potrebne kvalitetnije informacije i veća kontrola i odgovornost korporativnih izvršnih direktora i revizijskih firmi.

Revizija: međunarodni pristup analizira današnju ulogu eksternih revizora i potrebu širenja njihove uloge izvan okvira revizije tradicionalnih finansijskih izveštaja. Knjiga predstavlja reviziju na novi način, s fokusom na osnovna, teoretska pitanja koja se odnose na okvir i konceptualnu strukturu revizije na globalnom nivou. To je uravnoteženo s temeljnim i pažljivim razmatranjem revizijske prakse.

Uloga revizora razmatrana je u procesima donošenja poslovnih i ekonomskih odluka na ekonomskom tržištu. Knjiga prikazuje reviziju kao složen proces procena i odluka koje su pod uticajem svakodnevnih faktora ponašanja i okoline, a ne kao samo mehanički proces koji zasniva na standardima. Pokrivena je gotovo sva problematika revizije (kao što su usluge izražavanja uverenja i overavanja, revizorovo izveštavanje, nerealna očekivanja, nezavisnost i etika, interne kontrole, ugled, sudski sporovi, zakonska odgovornost, značaj, revizijski dokazi, rizik, uzorkovanje, donošenje odluka), a razmotrena je i uloga revizora kao ekonomskog agenta u ekonomiji tržišta kapitala, kao i korporativni proces donošenja odluka. U knjizi se raspravlja o temama kao što su: filozofija revizije kao područje znanja (1. poglavlje), ponuda i potražnja revizije (2. poglavlje), nerealna očekivanja (u nekoliko poglavlja, a posebno u 2. poglavlju), mesto revizije u organizaciji i njen odnos s korporativnim upravljanjem i revizijskim odborima (3. i 4. poglavlje), međunarodno okruženje revizije (5. i 6. poglavlje), procene i donošenje odluka u reviziji (10. poglavlje), kontrola kvaliteta revizije (15. poglavlje), revizori, cene deonica i odluke o davanju zajmova (17. poglavlje), revizija i korporativna prevara (18. poglavlje), kontinuirana revizija (14. i 19. poglavlje), kao i tehnološki napredak i revizija u okruženju informatičkih tehnologija (13. i 14. poglavlje).
CILJEVI KNJIGE:
Ova knjiga prikazuje reviziju kao disciplinu, ne raspravljajući samo o praksi revizije. Knjiga raspravlja revizijske koncepcije za menjajuće okruženje i kako revizija odgovara na razvijanje da bi zadovoljila očekivanja javnosti. Ovo se zasniva na pretpostavci da revizijska profesija i regulatori ne mogu više razvijati regulativne standarde i prakse na ad hoc način. Da bi održala svoj ugled i verodostojnost, revizijska industrija se mora prilagoditi menjajućem okruženju.

Pristup ove knjige naglašava raspravu o tome šta bi revizija „trebalo da bude“ i kako bi trebalo da se drži ukorak s promenama. Autor veruje da ovaj pristup dodeljuje reviziji njeno opravdano, istaknuto mesto u tržišnoj ekonomiji kao funkciju dodate vrednosti, kao i deo delotvornog i efikasnog procesa korporativnog upravljanja. U menjajućem okruženju, postoji hitna potreba za pomakom od tradicionalne uloge revizora kao overača istorijskih finansijskih izveštaja.

Autor ne želi da umanji značaj praktičnih aspekata revizije – oni su, zapravo, opširno obrađeni – nego nastoji da ih učini razumljivijim, da ih objasni, pa čak i predvidi.
KARAKTERISTIKE KNJIGE:
Glavna karakteristika ove knjige je njeno pokrivanje četiriju glavnih područja u reviziji: međunarodne dimenzije, uključujući standarde, teorije i istraživanja, kao i glavnih revizijskih i multidisciplinarnih tema. Pruža pažljivo uravnoteženu prezentaciju revizijske teorije i prakse kroz međunarodnu i multidisciplinarnu pokrivenost revizijskih pitanja i srodnih tema. Detaljnije, ova knjiga istražuje:

- teoretske osnove revizije: kroz poglavlja su prezentovana i raspravljena mnoga značajna istraživanja i studije. To uključuje sledeće: raspravu o filozofiji revizije, reviziju kao područje znanja, odnos između revizije i naučnih disciplina, doprinos teoretskih koncepcija revizijskoj praksi, ekonomiju informacija, potražnju i ponudu usluga izražavanja uverenja, reviziju i organizacije, reviziju i korporativno upravljanje, nezavisnost revizora i etiku, donošenje odluka u reviziji, reviziju i cene deonica i odluke o davanju zajmova, kao i ekonomsko utvrđivanje cena revizijskih usluga.
- međunarodne aspekte revizije: posebna po svojoj opširnoj pokrivenosti međunarodnih pitanja, ova knjiga pruža razumevanje razvoja revizije širom sveta. To uključuje ispitivanje međunarodnih standarda (IFAC), profesionalnih standarda i regulatornih tela u SAD (SEC, PCAOB, AICPA) i evropskih direktiva i preporuka. IFAC-ovi standardi, direktive i preporuke EU i, gde je prikladno, revizijski standardi SAD (PCAOB i AICPA), prezentovani su u odgovarajućim poglavljima. Međunarodnoj reviziji i evropskim direktivama posebno su posvećena poglavlja 5. i 6. Nadalje, glavna revizijska pitanja u međunarodnom kontekstu prezentovana su u različitim poglavljima, na primer: nezavisnost revizora i etika (7. poglavlje), interne kontrole nad finansijskim izveštavanjem (11. poglavlje), revizorovo izveštavanje (12. poglavlje), IT i kontinuirana revizija (13. i 14. poglavlje), kontrola kvaliteta revizije (15. poglavlje), zakonska odgovornost (16. poglavlje), revizija i finansijska tržišta (17. poglavlje), kao i pitanja povezana s revizijskim okruženjem s obzirom na korporativne i revizijske neuspehe (18. poglavlje). Iako se ova knjiga ne zasniva na standardima SAD, raspravljeni su revizijski standardi PCAOB-a i AICPA-a i propisi SEC-a (na primer, s obzirom na rizik revizije, poslovni rizik, uzrokovanje, interne kontrole, revizorovo izveštavanje, korporativno upravljanje i revizijski odbor).
- inovativni pristupi reviziji i uslugama izražavanja uverenja takođe su istraženi, uključujući nedavne događaje po pitanju eksterne revizije i revizijskog odbora, rizika revizije, izveštavanja u realnom vremenu i kontinuirane revizije, COBIT-a, revizijskih i tehnoloških dostignuća, usluga izražavanja uverenja, interne kontrole i revizije u okruženju informatičkih tehnologija, kao i nedavnih revizijskih i upravljačkih propisa. Ovi odeljci ukazuju na izazove s kojima se susreće revizijska profesija.
- multidisciplinarni pristup istražuje odnose između revizije i organizacije, između revizije i korporativnog upravljanja (i revizijskog odbora), revizije i finansijskog tržišta revizije i korporativnog finansijskog izveštavanja, kao i revizije i sistema informatičkih tehnologija. Kroz ovu analizu možemo bolje razumeti i poštovati ulogu revizije unutar njenog šireg konteksta.
PUBLIKA
Ova knjiga je namenjena naprednim predmetima iz oblasti revizije i računovodstva (studijama povezanih s poslovanjem) na višim dodiplomskim i postdiplomskim nivoima. Autor veruje da bi neka poglavlja takođe bila zanimljiva stručnjacima, regulatornim telima i istraživačima. Ovo delo predstavlja reviziju u današnjem nesigurnom poslovnom okruženju, pa takođe gleda napred s ciljem da otvori raspravu o budućim uslugama izražavanja uverenja. Iako duboka rasprava svakog pitanja očigledno nije moguća, knjiga pokušava da pruži dovoljne reference za one čitaoce koji bi hteli da nastave čitanje i istraživanje u pojedinom području.

Knjiga je organizovana oko najvažnijih tema, kao što su revizija i organizacija, revizija i korporativno finansijsko izveštavanje, međunarodna revizija, osnovne teme u reviziji (potražnja revizije, nezavisnost i etika, dokazi i donošenje odluka, revizorovo izveštavanje, informatičke tehnologije, kontrola kvaliteta, zakonska odgovornost i sudski sporovi, kao i revizijski neuspesi).

Sve to je obrađeno u devetnaest poglavlja i u opširnom Pojmovniku. Struktura sadržaja data je na početku svakog poglavlja.

Kratak sadržaj

Spisak slika
Predgovor
Zahvalnosti
O autoru

1. Uvod u reviziju i izražavanje uverenja
2. Potražnja i ponuda usluga eksterne revizije
3. Revizija, organizacija i upravljanje
4. Revizijski odbor, interna i eksterna revizija
5. Međunarodne usluge revizije i izražavanja uverenja
6. Revizija u evropskom kontekstu
7. Nezavisnost revizora i profesionalna etika: međunarodni problemi
8. Rizik revizije, značaj i upravljanje poslovnim rizicima
9. Tehnike revizijskog uzorkovanja
10. Dokazi i donošenje odluka u reviziji
11. Interne kontrole nad finansijskim izveštavanjem i okruženje informatičkih tehnologija
12. Revizorovo izveštavanje
13. Informatička tehnologija i revizija
14. Kontinuirana revizija i kontinuirano izveštavanje
15. Kontrola kvaliteta i sistemi nadzora u reviziji: međunarodna problematika
16. Odgovornost revizora u menjajućem okruženju
17. Nezavisni revizor, tržište deonica i odluke o davanju zajmova
18. Korporativna prevara, korporativni skandali i eksterna revizija
19. Revizija: pogled u budućnost

Pojmovnik
Indeks
BAHRAM SOLTANI je vanredni profesor računovodstva i finansija na odseku studija menadžmenta na univerzitetu Paris I - Pantheon Sorbonne, gde predaje reviziju, međunarodno računovodstvo i korporativne finansije. Takođe je držao predavanja na postdiplomskim i executive programima na nekoliko američkih i britanskih univerziteta. Profesor Soltani je doktorirao na University of Paris Dauphine, postdoktorski stepen (HDR) je stekao na University of Lille u Francuskoj), a magistrirao je na University of Sheffield u Engleskoj. Pre nego što se zaposlio na univerzitetu u Parizu, radio je kao revizor i savetnik više od 10 godina, uključujući osam godina rada za računovodstvene firme Velike četvorke, Peat, Marwick, Mitchell & Co. – ovlašćene računovođe – sada KPMG. Stekao je široko iskustvo u savetovanjima s velikim brojem organizacija u javnom i privatnom sektoru.

U poslednjih dvadeset godina je bio uključen u istraživačke aktivnosti u nekoliko područja računovodstva i finansija, usmeravajući se na međunarodne studije istraživanja. Razvio

--- 31.05. 11:36 prodavac je promenio načine slanja ---

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Ostalo (pre slanja), Pouzećem, Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

Lično preuzimanje Beograd ,
u neposrednoj blizini hrama Svetog Save od 8 h -
12 h i na adresi iz podataka
Preporučujem poštarinu preporučenu tiskovunu i poštanski paket zbog znatno skuplje usluge Postexpresa

Prodavac

CezarM (13.879)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.813 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 134565905