Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Kulturna participacija građana Srbije

81 pregled
0 želi ovaj predmet

Kulturna participacija građana Srbije

Cena: 790 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.654)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.004 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор - особа Мрђа, Слободан, 1970- = Mrđa, Slobodan, 1970-
Миланков, Маријана, 1981- = Milankov, Marijana, 1981-
Наслов Културна партиципација грађана Србије / [Слободан Мрђа, Маријана Миланков]
Врста грађе стручна монографија
URL медијског објекта одрасли, озбиљна (није лепа књиж.)
Језик српски
Издавање и производња Београд : Завод за проучавање културног развитка, 2020 (Београд : Ретро Принт)
Физички опис 225 стр. : граф. прикази ; 23 cm
ISBN 978-86-81529-84-3 (брош.)
Напомене Подаци о ауторима преузети из колофона
На врху насл. стр.: Република Србија
Тираж 300
О ауторима: стр. [227]
Напомене и библиографске референце уз текст
Библиографија: стр. 216-220
Регистар.
Предметне одреднице Културне потребе -- Србија -- 2019
Слободно време -- Коришћење -- Србија -- 2019
УДК 316.75(497.11)"2019"
379.8(497.11)"2019"

U izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka objavljena je knjiga Kulturna participacija građana Srbije, autora Slobodana Mrđe i Marijane Milankov. Knjiga je nastala kao deo istoimenog projekta Zavoda realizovanog 2019. godine, čije je jezgro činilo anketno empirijsko istraživanje na nacionalnom uzorku, sa osnovnim ciljem da da se stekne uvid u strukturu kulturne participacije građana naše zemlje.
Anketiranje je obavljeno u oktobru i novembru 2019. godine, pri čemu je od planiranih 1.600 anketiran 1.521 ispitanik, što predstavlja 95.0% realizacije uzorka. U istraživanju je učestvovalo 50 anketarki i anketara iz sredina u kojima je vršeno istraživanje ili sa teritorijalno bližih opština.
Anketiranje je obavljeno uz pomoć standardizovanog upitnika koji se sastojao od 50 pitanja, podeljenih u 7 grupa, pri čemu se prvi deo upitnika odnosio na standardne sociodemografske varijable a drugi je bio posvećen zavisnim varijablama, kao što su kulturna interesovanja, kulturne navike, informisanje i komunikacija, uz poseban segment upitnika vezan za ocenu ličnog blagostanja.
Zahvaljujući ovakvom anketnom istraživanju dobijeni su podaci o tome šta ispitanici vole da rade iz domena kulture (kulturne aspiracije), šta stvarno rade (kulturne prakse), koliko troše na kulturu i drugo, a prikupljei podaci o sociodemografskim karakteristikama ispitanika omogućili su identifikaciju pozicije ispitanika u socijalnom prostoru i identifikaciju njihovih profesionalnih, obrazovnih i urbanih karakteristika.
U studiji su analizirani i prikazani podaci za koje je procenjeno da bi mogli da budu od koristi kreatorima kulturne politike na svim nivoima, ustanovama kulture, formalnim i neformalnim umetničkim grupama, kao i široj zainteresovanoj javnosti.
Istraživanje Kulturna participacija građana Srbije oslanjalo se na ranija istraživanja kulturne participacije na nacionalnom nivou koje je sproveo Zavod: Kulturne prakse građana Srbije (2010)) i Kulturne potreba, navike i stavovi građana Srbije (2015) i sadrži komparativnu analizu sa njima.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.654)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.004 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 119540021