Nova cena za slanje predmeta putem "City Express na Limundu" opcije iznosi 286 din. za predmete težine do 20kg i uključuje obaveštenje o pošiljci putem Viber poruke. Iskoristite povoljne cene dostave, pogledajte sve predmete na kojima prodavci nude ovaj način slanja.

Bosanske duše - pod skandinavskim nebom, Simo Purgić

345 pregleda
4 želi ovaj predmet

Bosanske duše - pod skandinavskim nebom, Simo Purgić

Cena: 590 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.639)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.906 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Bosanske duše pod skandinavskim nebom Simo Purgić
autor: Simo Purgić
izdavač: AURORA Novi Sad 2003.g ISBN 86-7538-016-X
Povez broš,ćirilica, 719.strana,format: 24 cm
stanje: vrlo dobro

opis...
Ako bismo tražili koje su ključne reči u ovoj knjizi, onda to ne bi bile: Srbi, muslimani, Hrvati, Danska, izbeglice, Bosna, Srbija, već strah, mržnja, nasilje, dosada i beznađe. Možda i reč svađa. Naravno da se iz svega toga izdvajaju pojedinačne, potresne, ljudske sudbine koje ponekad deluju kao čista izmišljotina. Nestvarno deluje priča o sudbini starog `špijuna` Petra Jadovića. Taj put, odnosno to ponavljanje u njegovom životu deluje gotovo namešteno. No, i u ovoj knjizi Simo Purgić traži ljude. Jedan od takvih svetlih likova je, na primer, Naim, musliman koji spasava Srbe. Ume Simo Purgić da oseti koliko su blizu sreća i nesreća i da to vešto ukomponuje u priču - to je ona priča o Tandarinoj sekiri posle koje jedan stanovnik izbegličkog logora ostaje invalid a drugi uspeva da napusti izbeglički logor.
Ako bismo u jednoj rečenici morali opisati ovu knjigu onda bismo rekli otprilike nešto kao da je ovde opisano nasilje (pre nego život) u izbegličkim logorima, odnosno centrima. Ali, pored tog nasilja ovde imamo i opis onoga što ide uz taj zajednički život. Ima ovde i prijateljstva i slavlja i kulturnih priredbi i demonstracija i proslava verskih praznika... Interesantna je i priča o ciganskoj svadbi, o tome kako se prosi devojka... Cigani kupuju devojku tako što kupe novac u tepsiji ispod stola. Ali, poturaju i jedni drugima falsifikovane novčanice. (No, i to reše međusobno.) Ako nešto ne mogu sami da reše onda to poveravaju formiranom ciganskom sudu. Uzgred, taj ciganski sud - zasnovan na zdravom razumu ........................

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.639)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.906 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 75242313