Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

SEMENARSTVO KRMNOG BILJA Dr Batrić Radenović

50 pregleda
1 želi ovaj predmet

SEMENARSTVO KRMNOG BILJA Dr Batrić Radenović

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 28.03.2024. u 20:52

Kupljen za: 320 RSD

Broj ponuda: 13 ponuda

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

LUKA.LABAN

(1.456)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.949 pozitivnih ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak

SEMENARSTVO KRMNOG BILJA Dr Batrić Radenović
PROIZVODNJA DORADA MARKETING
VELARTA BEOGRAD 2000 g.
TIRAŽ 500
ILUSTR. 24 cm
786 STRANA
MEKI POVEZ

KNJIGA JE NEKORIŠĆENA

#21

Izvod iz recenzije rukopisa za monografiju „SEMENARSTVO KRMNOG BILjA“ (Proizvodnja − dorada − marketing) autora dr Batrića Radenovića

Autor monografije dr Batrić Radenović je poznati i priznati stručnjak za selekciju i semenarstvo krmnog bilja u Jugoslaviji i inostranstvu. Kao plod i rezultat njegovog višegodišnjeg iskustva u oblasti selekcije i semenarstva krmnog bilja, dr Batrić Radenović je napisao ovu monografiju, koja će korisno poslužiti: polјoprivrednim stručnjacima i proizvođačima u proizvodnji semena krmnog bilja, studentima polјoprivrednih fakulteta, specijalistima za semenarstvo i doradu krmnog bilja, postdiplomcima, doktorantima, menadžerima i svim onim koji se na bilo koji način bave ovom granom privrede, u sticanju potrebnih znanja iz oblasti semenarstva krmnog bilja.

Autor dr Batrić Radenović uložio je veliki rad i trud da prikupi obiman materijal iz literature domaće i inostrane i da literaturne podatke ukomponuje u tekst, upoređujući ih sa svojim rezultatima istraživanja.

Detalјno je opisao sve važnije vrste krmnog bilja koje se gaje u našoj zemlјi, sa detalјnim opisom genetičkih osobina pojedinih vrsta i sorata, agrotehnikom u proizvodnji semena, organizacijom proizvodnje semena u našoj zemlјi i svetu, zakonskom regulativom, ispitivanjem kvaliteta semena upoređujući ga sa pravilima I.S.T-e, tehnologijom proizvodnje i dorade pojedinih vrsta semena krmnog bilja, dajući poseban naglasak na pojedine vrste, s obzirom na njihov značaj za proizvodnju stočne hrane i marketing semena kao što su: lucerka, crvena detelina, višegodišnje vlataste trave i dr.

Dr Batrić Radenović, posebnu pažnju posvetio je ekonomskim efektima, informatici i marketingu semena krmnog bilja, bez koga ne može biti rentabilnog stočarstva i ekonomskog interesa da se bavimo ovom proizvodnjom u trećem milenijumu.

Treba istaći da je dr Batrić Radenović, autor nove krmne bilјke − krmne galege (Galega orientalis Lam.), prve jugoslovenske sorte YU Margaraitarb-Mag-1/97, čije je biološko-morfološke osobine detalјno opisao u ovoj monografiji.

Tekst za ovu monografiju napisan je vrlo stručno sa jasnim i konciznim stilom, zato treba istaći i pohvaliti dr Batrića Radenovića, koji je uložio veliki trud i napor da sakupi, citira i analizira rezultate domaćih autora od 1900-1999. godine kao i inostrana iskustva, te na osnovu rezultata u selekciji i semenarstvu krmnog bilja koji su obeležili ovaj vek, preporuči naučno-stručne savete iz oblasti selekcije i semenarstva krmnog bilja, koji će korisno poslužiti polјoprivrednim stručnjacima i proizvođačima semena krmnog bilja i stočne hrane da uspešno organizuju proizvodnju, genetički čistog sortnog semena krmnog bilja, što će doprineti unapređenju proizvodnje semena krmnog bilja i proizvodnje stočne hrane. „Bez kvalitetnog semena krmnog bilja, nema kvalitetne i jeftine hrane, a time ni naprednog stočarstva“.

Recenzenti

Prof. dr Aleksandar Ćokić Prof. dr Borivoje Jovanović

Uslovi prodaje prodavca

NAPOMENA:
Šaljem isključivo nakon uplate na račun i nakon potvrde sa Vaše strane na koju adresu se šalje.
LIČNO PREUZIMANJE je moguće u ZEMUNU na mojoj adresi - naselje Plavi Horizonti.
Trudim se da sve slike koje postavljam budu jasne i u velikoj rezoluciji da biste vidjeli šta kupujete.
Troškove slanja snosi kupac.
Vaše podatke napišite pravilno i koristite sva slova, NE ŠIŠAJTE latinicu, jer u slučaju da ne možete da preuzmete predmet kupovine zbog toga, ne snosim nikakvu odgovornost.
NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO, SAMO SRBIJA!
Pogledajte moju kompletnu ponudu:
https://www.kupindo.com/Clan/LUKA.LABAN/SpisakPredmeta
https://www.limundo.com/Clan/LUKA.LABAN/SpisakAukcija

Prodavac

LUKA.LABAN (1.456)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.949 pozitivnih ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132448073