Nemoguća država Bosna i Hercegovina Nenad Kecmanović

18 pregleda
1 želi ovaj predmet

Nemoguća država Bosna i Hercegovina Nenad Kecmanović

Završena

Datum završetka: 07.06.2024. u 21:31

Početna cena: 250 RSD

Broj ponuda:

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

CezarM

(13.864)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.684 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Cena knjige bitno smanjena
Povez: mek
Strana 338
Nova knjiga
`Svi oni koji su imali priliku da od ranih devedesetih godina redovno ili povremeno prate britka i pronicljiva komentatorska oglašavanja Nenada Kecmanovića u NIN-u i u emisijama `Bosanski lonac` na BK Televiziji odavno su priželjkivali da će ovaj autor te svoje uže tematski usredsređene i izoštrene oglede jednog dana sakupiti, srediti i objaviti kao knjigu.
... Kao poznavalac iz prve ruke, učesnik u nekim zbivanjima, u isti mah pažljivi posmatrač i lucidni analitičar, humanistički blagonaklon, ali i nemilosrdno racionalan, duhovit i vidovit, ispisuje najvjerodostojniju hroniku posljednjih petnaestak bosansko hercegovačkih godina.
Suvereno vladajući, i teorijski i iskustveno, materijom o kojoj piše, svestrano razmotrenom, pomno raščlanjenom i duboko proosećanom, Nenad Kecmanović sasvim neusiljeno i nepretenciozno saopštava definicije i uspostavlja norme koje bi morale postati obavezujuće za svakoga ko se ubuduće upusti u istraživanje najsvežije, još žive prošlosti Bosne i Hercegovine...
... I kad se jednom s naporom razmaknu teške činjenične i događajne dveri, za otvaranje one poslednje, nevidljive kapije bosanske avlije potreban je naročit ključ. Onima koji budu umeli da čitaju taj ključ nudi Kecmanovićeva `Nemoguća država`.
U odnosu na većinu autora koji su se u novije doba , a i uopšte, interpretatitvno uhvatili u koštac s naizgled neuhvatljivom tajnom Bosne (i Hercegovine), Nenad Kecmanović se nadmoćno izdvaja jedinstvenim polazištem i osobenom tačkom gledišta. Vrsni sociolog i politikolog, angažovani intelektualac on mnogo pamti, još više zna, a ponajviše razume.
Zato, ako vas zaista zanima Bosna, umesto zavodljivih savremenih bajki o `balkanskim duhovima` i instant spravljenih, plaćeničkih `kratkih (nadri)istorija` Bosne i Hercegovine ili, pak, kvazihumanističkih, licemernih lamentacija `novih filozofa`, gospodo inostrana (a i neka domaća), čitajte Nenada Kecmanovića!”
Iz recenzije prof. dr Darka Tanaskovića

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Ostalo (pre slanja), Pouzećem, Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

Lično preuzimanje Beograd ,
u neposrednoj blizini hrama Svetog Save od 8 h -
12 h i na adresi iz podataka
Preporučujem poštarinu preporučenu tiskovunu i poštanski paket zbog znatno skuplje usluge Postexpresa

Prodavac

CezarM (13.864)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.684 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 134330905