Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Alahovo sunce zaslepljuje Zapad - Pjer-Mari Galoa

308 pregleda
3 želi ovaj predmet

Alahovo sunce zaslepljuje Zapad - Pjer-Mari Galoa

Cena: 150 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

CezarM

(13.775)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.086 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Cena knjige bitno smanjena
Stanje blaga neravnost strana pri hrbatu inače knjiga u odličnom stanju
Izdavači: Sfairos, Beograd / Glas srpski, Banja Luka
Biblioteka Tabu sfera
Povez: broširan
Broj strana: 98

Da li je zaista iznenađujuća tvrdoglavost Sjedinjenih Država u htenju da nametne islamsku muslimansku državu u Evropi? Dok se s one strane Atlantika sve više računa na pobedu religioznog integrizma proširenog bezmalo na sve vernike islama, da li je u interesu Amerike da podrži režim u Sarajevu?
Traži li Amerika način da svojom intervencijom na Balkanu potisne u zaborav da je većina muslimanskog stanovništva smatra za Velikog Satanu, prijatelja Izraela, neprijatelja Irana, Libije koju bombarduje, Iraka razorenog bombama i izgladnelog surovim embargom koji mu ona nameće?

Pjer–Mari Galoa, istaknuti francuski geopolitičar i vojni strateg. Završio je najviše francuske vojne škole i stekao čin generala vazduhoplovstva. Kao jedan od najbližih saradnika predsednika De Gola bio je jedan od tvoraca „koncepcije nuklearnog odvraćanja“ koja je Francusku za vreme Hladnog rata uvrstila u red najvećih svetskih vojnih sila. Pored bezbednosnih problema bavio se i društvenim pitanjima, posebno onima koja su se odnosila na zaštitu francuskog državnog i nacionalnog identiteta. Kao jedan od osnivača Foruma za Francusku bio je protiv usvajanja predloga evropskog ustava i tim povodom zalagao se za negativan referendumski odgovor.

Za nas na ovim prostorima ostaće upamćen angažman generala Galoa tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji (1991 – 1999) i oštre kritike koje je iznosio na račun zvanične francuske politike prema Srbima. Njegova Poruka srpskom narodu saopštena na desetogodišnjicu NATO agresije na SRJ (2009) predstavlja obrazac ponašanja jedne visokomoralne ličnosti koja je, uprkos propagandnim lažima i orkestriranoj medijskoj kampanji, stala na stranu jednog malog i slobodarskog naroda.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Ostalo (pre slanja), Pouzećem, Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

Lično preuzimanje Beograd ,
u neposrednoj blizini hrama Svetog Save od 8 h -
12 h i na adresi iz podataka
Preporučujem poštarinu preporučenu tiskovunu i poštanski paket zbog znatno skuplje usluge Postexpresa

Prodavac

CezarM (13.775)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.086 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 108389081