Nova cena za slanje predmeta putem "City Express na Limundu" opcije iznosi 286 din. za predmete težine do 20kg i uključuje obaveštenje o pošiljci putem Viber poruke. Iskoristite povoljne cene dostave, pogledajte sve predmete na kojima prodavci nude ovaj način slanja.

Farmakognozija

759 pregleda
9 želi ovaj predmet

Farmakognozija

Cena: 3.990 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

LiMuBaj

LiMuBaj

(2.980)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.842 pozitivnih ocena

Temerin, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Odlično očuvana knjiga , Tvrd povez 2025 grama

autori: prof. Dr Momčilo Gorunović i prof. Dr Predraga Lukić

Udžbenik je napisan na 799 strana, sa fotografijama droga u boji, brojnim tabelama i shemama, i prilagođen je programu nastave za predmet Farmakognozija na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i drugih Farmaceutskih fakulteta koji su preuzeli isti program. U knjizi su detaljno obrađena poglavlja i odgovarajuće monografije droga predviđena/e planom i programom nastave farmakognozije.

Pored istorijskog pregleda poznavanja i upotrebe prirodnih sirovina za lečenje, kroz vekove i u raznim krajevima sveta, u uvodu su data opšta uputstva o sakupljanju samoniklih biljnih sirovina, gajenju lekovitog bilja, stabilizaciji, sušenju, pakovanju i čuvanju gotovih droga. U knjizi je opisan i shematski prikazan tip domaće industrijske sušare za lekovito bilje.

Gajenje lekovitog bilja je istaknuto i opisano u knjizi (naročito za veoma važne lekovite biljke), a od značaja je, jer se uveliko obavlja u našoj zemlji, bilo od individualnih proizvođača, bilo od farmaceutske industrije, koja time obezbeđuje svoje kvalitetne sirovine za industrijsku ekstrakciju lekovitih sastojaka.

Programska materija prikazana je sistematično, ustaljenim redosledom, jasno i precizno i lako se čita. Svi latinski nazivi prikazani su kurzivom, tako da se ističu i podvlači njihov značaj za studente. Tekst je prikazan jednostubačno, ilustrovan fotografijama droga u boji. Fotografije su snimljene tako da prikazuju celu, a pored nje i komade rezane droge, uz oznaku dimenzija, koje su u tekstu navedene. Ilustracije su uz pomoć dizajnera izradene tako, da je za svaku drogu odabrana odgovarajuća podloga u boji, čime se postiže željeni kontrast. Ovako ilustrativno prikazane, pomoći će studentima u studiranju njihove morfologije, odnosno makroskopskog izgleda. S tim u vezi ističemo da je ovo prvi udžbenik Farmakognozije u našoj zemlji sa fotografijama biljnih droga u boji.

Flemijski sastav pojedinih droga, odnosno prirodnih lekovitih sirovina, predstavlja novinu i najznačajniji deo udžbenika. U uvodu svakog poglavlja obrađena je posebno hemija odgovarajućih prirodnih supstancija. U knjizi su prikazana brojna savremena saznanja o hemiji droga, dokumentovana hemijskim strukturama značajnih prirodnih sastojaka a čija je struktura utvrdjena poslednjih decenija. Strukture supstancija prikazane su stereohemijski, da bi se istakao značaj pojedinih stereoizomera - prirodnih proizvoda za dejstvo. Pored toga, shematski su prikazani putevi biosinteze važnih lekovitih sastojaka u prirodnim sirovinama. Takođe su objašnjeni brojni postupci ekstrakcije i u industrijskim razmerama, da bi studenti i stručnjaci koji se bave lekovitim biljem sagledali današnje mogućnosti dobijanja i iskorišćavanja prirodnih lekovitih supstancija.

Tabelarno su prikazani podaci o količinskim odnosima pojedinih sastojaka u drogama i navedena proizvodnja droga i izolovanje lekovitih jedinjenja u našoj zemlji i u svetu.

Kutija banana

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), PostNet (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express

LIČNO PREUZIMANJE TEMERIN - NOVI SAD

KOLIČINSKI POPUST KATEGORIJA KNJIGE i STRIPOVI !!! na 4 ili više kupljenih odjednom po fiksnoj ceni ostvarujete 10% popust na cenu (knjige stripovi i časopisi se ne sabiraju već idu posebno znači 4 knjige 4 stripa ili 4 i više časopisa)

popusti se odnose na broj kupljenih predmeta na Kupindu i po fiksnoj ceni i Kupi odmah ceni na Limundu

VAŽNO !!! Troškove dostave kod Pošte ( sve osim paketa bez vrednosti ) snosi kupac unapred poslaću ja tačan iznos za uplatu.

Lično preuzimanje u Novom Sadu portirnica Vojvodinašped ( SuperVero ) ili Temerin centar

zamolio bih članove da ne koriste olako opciju Ponudi manje - velika je šansa da budu blokirani jer ne mogu da isključim tu opciju a niti sam je tražio niti je želim i vrlo retko pristajem na manju cenu a da ne govorim da su te ponude bukvalno ponižavajuće često i takvi članovi momentalno budu blokirani

NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO - not sending abroad

NE ŠALJEM POUZEĆEM

KUPOVINOM VISE PREDMETA STEDITE NA POŠTARINI JER SVE STIZE U JEDNOM PAKETU AKO JE TO MOGUĆE

Zahvaljujem se svim dosadašnjim kupcima na poverenju.

P.Tiskovina do 100 gr - 137 dinara , Preporučena posiljka - 154
P.Tiskovina 101-250 gr - 138 dinara , Preporučena posiljka - 156
P.Tiskovina 251-500 gr - 169 dinara , Preporučena posiljka - 201
P.Tiskovina 501-1000gr - 180 dinara , Preporučena posiljka - 216
P.Tiskovina 1001-2000 gr - 211 dinara , Preporučena posiljka - 261

Vrednosno pismo kao preporučeno + 25 dinara

PAKET do 3kg 255 , do 5kg 275 , do 10kg 305 , do 15kg 325 dinara

Postexpress 0.5kg 200-350 do 2kg 270-420 do 5kg 400-550 do 10kg 500-710 do 20kg 830-980 dinara

Prodavac

LiMuBaj
LiMuBaj (2.980)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.842 pozitivnih ocena

Temerin, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 110663717