Poznice, Miodrag POpović

22 pregleda
0 želi ovaj predmet

Poznice, Miodrag POpović

Cena: 990 din.

Kupi odmah

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(7.596)

99,92% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

36.893 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор - особа Поповић, Миодраг, 1920-2005 = Popović, Miodrag, 1920-2005
Наслов Познице : (мемоарски есеји) / Миодраг Поповић
Врста грађе есеј
Језик српски
Година 1999
Издавање и производња Београд : Просвета, 1999 (Београд : Мидим принт)
Физички опис 377 стр. ; 21 cm
ISBN 86-07-01215-0 (брош.)
Напомене Тираж 500
Белешка о аутору: стр. 375-376
На корицама белешка о делу с ауторовом сликом
Напомене и библиографске референце уз текст
Регистар.
Предметне одреднице Crnjanski, Miloš, 1893-1977
Vinaver, Stanislav, 1891-1955
Matić, Dušan, 1898-1980
Vučo, Aleksandar, 1897-1985
Mihajlović-Mihiz, Borislav, 1922-1997
Kujačić, Mirko, 1901-1987
Popa, Vasko, 1922-1991
УДК 821.163.41.09

POZNICE , Miodrag Popović , Prosveta Beograd 1999 , memoarski eseji , Miodrag Popović (Popovi, Crna Trava, 16. oktobar 1920 — Beograd, 2005) je srpski bio istoričar književnosti, esejist, pesnik, pripovedač, romanopisac i profesor Univerziteta u Beogradu. Njegovo kapitalno delo je Istorija srpske književnosti – romantizam I – III (1968—1972), u kome temeljno analizira vreme i okolnosti nastanka značajnih dela srpske književnosti 19. veka i ističe njihove vrednosti sa današnjeg stanovišta. Na nov način je protumačio i prevrednovao delo većine srpskih romantičara (Vuk Karadžić, Sima Milutinović Sarajlija, Njegoš, Zmaj, Jakšić), dok je nekim piscima dao značajnije mesto nego što su ga do tada u književnosti imali (Koder, Prota Mateja Nenadović, Stojan Novaković). Sa velikim uvažavanjem napisao je obimnu monografiju o Vuku Karadžiću (1964) i kritički pisao o kosovskom mitu, smatrajući da svoje korene vuče iz paganskih obreda i da je svoj završni oblik dobio u vreme Prvog srpskog ustanka (Vidovdan i časni krst, 1976). Ove knjige su za njegova života doživele po tri izdanja u velikim tiražima.

Pored studija i eseja, u časopisima je objavljivao pesme, pripovetke, putopise i satiričnu prozu. mek povez, format 13 x 20 cm , ćirilica, 353 strane

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (7.596)

99,92% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

36.893 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 103773837