Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Lice i obrazine Mićo Cvijetić Nova knjiga Retko !

118 pregleda
1 želi ovaj predmet

Lice i obrazine Mićo Cvijetić Nova knjiga Retko !

Cena: 777 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

CezarM

(13.782)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.143 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Cena knjige bitno smanjena
Povez : mek
Broj strana :194
Format 28 cm
KAKO "Novosti" nezvanično saznaju, većinom glasova članova Upravnog odbora Udruženja književnika Srbije, pesnik, esejista i putopisac Mićo Cvijetić izbačen je iz ove asocijacije!
Povod je njegova knjiga "Lica i obrazine", označena kao - pamflet. To je epilog dugog sukoba između ovog pisca i uprave koji je započeo februara prošle godine.
Tada je, neočekivano i brzopotezno, Cvijetić, četiri meseca pre isteka trećeg mandata, smenjen sa mesta glavnog i odgovornog urednika "Književnih novina", glasila UKS, na čijem je čelu bio gotovo deceniju i po. Bio je to povod za oštru polemiku na stranicama "Večernjih novosti".
Dragan Mraović, Foto P. Milošević
U obrazloženju svoje jednoglasne odluke, UO je, između ostalog, naveo konstantan pad prodaje "Književnih novina" u poslednjih šest godina, mnogobrojne prigovore i pisaca i čitalaca na vrstu i kvalitet sadržaja glasila, odbijanje saradnje Redakcije sa UO, neprihvatanje da se uvedu komercijalne strane, kao i koncepcijske razlike u načinu tretiranja društvenih i kulturnih tema
- Zbog pamfleta "Lica i obrazine" protiv UKS tražio sam i lično da se Cvijetić isključi iz UKS. U tom pamfletu su brojne neistine i teške uvrede i kvalifikacije na račun UKS. Naravno i klasične laži lako materijalno dokazive. On, da ima imalo "obrazine", istupio bi iz našeg članstva. Ne pamtim da je iko u istoriji UKS učinio tako nešto ljigavo protiv UKS. Ne radi se ovde o ocenama našeg rada, već o teškim lažima o radu UKS i o uvredama na račun naših članova, čak i onih koji su ga uvek i samo štitili, a koje idu do kvalifikacija uličarskog nivoa koji nije ni za kafanu. Inače, kakav je ishod glasanja zvanično još ne znam, jer očekujem potpisani zapisnik.
U knjizi "Lica i obrazine" Cvijetić je naveo i pisma podrške koje je dobio od pisaca, ali i onih koji su odobravali njegovu smenu. Među onima koji su kritikovali njegov prisilni odlazak iz "Književnih novina" bili su Mirko Magarašević, David Kecman Dako, Vlastimir Stanisavljević Šarkamenac, Miroslav Todorović, Ljubiša Đidić... dok je Zoran Radisavljević, u znak protesta, podneo ostavku na mesto člana redakcije "Književnih novina

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Ostalo (pre slanja), Pouzećem, Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

Lično preuzimanje Beograd ,
u neposrednoj blizini hrama Svetog Save od 8 h -
12 h i na adresi iz podataka
Preporučujem poštarinu preporučenu tiskovunu i poštanski paket zbog znatno skuplje usluge Postexpresa

Prodavac

CezarM (13.782)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.143 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 118938077