Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Identično različito, Tihomir Brajović

132 pregleda
2 želi ovaj predmet

Identično različito, Tihomir Brajović

Cena: 490 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.644)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.924 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Autor:: Tihomir Brajović
Žanrovi:: Publicistika
Izdavač:: Geopoetika
Godina izdanja:: 2007.
Broj strana: 319
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 20 cm

Ogled Tihomira Brajovića, docenta Filološkog fakulteta (Katedra za srpsku književnost), ispituje pojavljivanje značajnih dela srpskog, hrvatskog i slovenačkog romantizma (Gorski vijenac Petra Petrovića Njegoša, Smrt Smail-age Čengića Ivana Mažuranića, Krštenje na Savici France Prešerna) u javnoj riječi bivšeg jugoslovenskog prostora.

Pisan povodom reprezentativnih djela jugoslovenske romantike, ogled Tihomira Brajovića ulazi u pitanja koja su od godina nastajanja tih djela zanimala njihove tumače i na koje je svaka epoha imala svoj odgovor. Savremene ideje o smislu književnih tvorevina i metode interpretacije, posebno radikalan zaokret u državnoj istoriji jugoslovenskih naroda, omogućuju da se ono što je bilo na rubu postavi u središte smisla tekstova. Čvrst metodološki okvir, otvorenost prema dosadašnjim tumačenjima, precizne analitičke procedure, istorijskopoetičke relacije koje povezuju savremenu i romantičnu književnu svijest, u cjelini uzev daju izuzetno uspio i kompleksan pogled na razmatrana pitanja.

Dušan Ivanić

Zamišljenu i realizovanu u formi komparativno-imagološkog ogleda, s namerom da pokaže na koji način kulturnoistorijski procesi na slovenskom tlu podstiču i usmeravaju političku imaginaciju, i, vice versa, kako pesnička imaginacija daje odgovarajući oblik tim procesima, kako se u pesničkim tekstovima uobličava svest o identitetu, kako tom identitetu poezija daje lik i smisao, te kako ga, u krajnjoj instanci potvrđuje, Tihomir Brajović napisao je u mnogo čemu pionirsku studiju iz oblasti južnoslovenske komparatistike.

Mihajlo Pantić

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.644)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.924 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 119574701