Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Časopis Ulaznica 48/1975 (Uroš Predić, Škrinjarić, Fiam

129 pregleda
0 želi ovaj predmet

Časopis Ulaznica 48/1975 (Uroš Predić, Škrinjarić, Fiam

Cena: 590 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.657)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.019 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Uroš Predić, Dnevnik iz Italije II
Sunčana Škrinjarić
Miroslav Slavko Pešić
Momir Vojvodić
Jakša Fiamengo
Milan Petrović
Mladen Milošević
Radmila Gikić
Ljubomir tešić
Milan Solarov
Pavle milosavljević
Dragoljub Jeknić
Milorad milenković šum
Zoran Mladenović
Čedomir Vukadinović
BIljana Deheljan
Stanislav Lukić
Janjić Dušan
Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” u okviru svoje izdavačke delatnosti već gotovo pola veka objavljuje i „Ulaznicu” - časopis za kulturu, umetnost i društvena pitanja. U vreme kada su se mnogi časopisi slične tematike gasili, „Ulaznica” je uspevala ne samo da opstane, već i da se profiliše u jedan od značajnijih časopisa u regionu.

Prvi broj „Ulaznice” izašao je 1967. godine, a prvi urednik časopisa bio je profesor i književnik Luka Hajduković.

Zamišljena kao avangardni časopis, Ulaznica je predstavljala radove zrenjaninskih likovnih, književnih, pozorišnih i muzičkih umetnika. Stih odabran kao moto Ulaznice: Mrtvi ne mogu unutra - život je ulaznica, pesnika i novinara Brane Petrovića, sugeriše da su smernice uređivačke politike od nastanka časopisa do danas bile borba protiv okoštalosti i učmalosti na planu kulture i artikulacija novih umetničkih senzibiliteta.

Ulaznica prati tokove savremene književnosti u svim njenim žanrovskim varijantama, posebno promovišući mlade autore. Časopis nastoji da prati savremene trendove na planu kulturne teorije, kao I da ostvari dobru regionalnu saradnju. Do sada objavljeno je 239 brojeva.

U poslednjih dvadeset godina ustaljena je praksa da časopis krajem svake kalendarske godine raspisuje literarni konkurs za neobjavljenu priču, pesmu i esej. Svake godinena na adresu Biblioteke stigne oko 2000 radova iz zemlje, regiona, ali i inostranstva, tako da je konkurs odavno nadišao lokalne okvire. Takođe, vreme je pokazalo i da su autori koji su svoje prve radove slali i potom bivali nagrađeni na književnom konkursu „Ulaznice” postajali neka od najvažnijih imena savremene srpske književnosti danas.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.657)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.019 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 117018601