Bio bibliografija Pavla Mijovića

13 pregleda
0 želi ovaj predmet

Bio bibliografija Pavla Mijovića

Završena

Datum završetka: 05.05.2024. u 18:10

Početna cena: 149 RSD

Broj ponuda:

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Mnjuu

(216)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

331 pozitivna ocena

Beograd-Vračar, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Bio-bibliografija akademika Pavla Mijovića pomoći će u osvetljavanju njegovoga lika i dela, posebno njegovog stvaralačkog duha, naučnog proučavanja prošlosti, znanja i energije, koji su ostali zabeleženi u brojnim radovima od trajnog značaja za crnogorsku kulturu i šire, i koji ga svrstavaju u red najeminentnijih stručnjaka – istoričara umetnosti kod nas. Bibliografija akademika Pavla Mijovića sadrži 1073 bibliografske jedinice, podeljene u dva dela i to: Stvaralaštvo Pavla Mijovića i Literatura o Pavlu Mijoviću.
- Ljiljana Đorđević

Fakultet za crnogorski jezik i književnost, Podgorica 2014
Monografske publikacije (knjige), Separati (posebni otisci), Priredjena izdanja, Prilozi u serijskim publikacijama, Enciklopedijske jedinice, Izjave i intervjui

Doktorirao je istoriju 1958. godine. Od 1960. do 1982. godine radio je u beogradskom Arheološkom institutu kao asistent, naučni saradnik i savetnik za srednjevjekovnu arheologiju.
Bio je profesor istorije umetnosti i dekan Kulturološkog fakulteta u Cetinju i saradnik brojnih listova. Deo karijere proveo je i kao diplomata. U borbi za priznanje crnogorskog jezika Pavle Mijović je, kao utemeljitelj i prvi predsednik Crnogorskog PEN centra, promovisao zahtev za priznanje crnogorskoga jezika. Naučni rad: Mijović se posvetio proučavanju srednjovekovne umetnosti, posebno menoloških ciklusa u vizantskoj umetnosti. Za monografiju Menolog dobio je vizantološku nagradu Gustav Schlumberger francuske Academie des Inscriptions et Belles-Letres. Od 1951. do 1984. godine sprovodio je arheološka istraživanja u Svaču, Starom Baru, Ulcinju, Kotoru, Podgorici, Budvi...

Izdanje povodom stogodišnjice rodjenja.
Tvrd povez, 245 str

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), PostNet (pre slanja), Pouzećem, Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

Sve moje predmete mozete pogledati na https://www.kupindo.com/Clan/Mnjuu/SpisakPredmeta

DOBRO PROČITAJTE USLOVE AUKCIJE! Ako imate neka PITANJA o predmetu ili promeni načina plaćanja i dostave postavite ih PRE NEGO ŠTO LICITIRATE ILI KUPITE, drugačije ću smatrati da ste saglasni sa postavljenim uslovima.
- Kontakt isključivo Limundo porukama.
- Knjige se mogu slati kao PREPORUČENA TISKOVINA i u tom slucaju uplata je unapred. Ukoliko se opredelite za običnu tiskovinu, šalje se na odgovornost kupca.

Prodavac

Mnjuu (216)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

331 pozitivna ocena

Beograd-Vračar, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 133911753