Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Zemlja zderane maske, Aleks Borejn

19 pregleda
0 želi ovaj predmet

Zemlja zderane maske, Aleks Borejn

Cena: 2.990 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.658)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.021 pozitivna ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор - особа Борејн, Алекс
Наслов Zemlja zderane maske / Aleks Borejn ; s engleskog prevele Jelena Stakić i Ksenija Vlatković
Јединствени наслов Country Unmasked. scc
Врста грађе књига
Језик српски
Година 2001
Издавање и производња Beograd : B92, 2001 (Beograd : Standard 2)
Физички опис 404 str. ; 20 cm
Други аутори - особа Стакић, Јелена
Влатковић, Ксенија
ISBN 86-7464-037-0
Напомене Prevod dela: A Country Unmasked / Alex Boraine
Napomene i bibliografske reference uz tekst
Bibliografija: str. 401-404.
Предметне одреднице Јужна Африка. Комисија за истину и помирење
Расна дискриминација -- Јужна Африка

Aleks Borejn se nasao u jedinstvenoj prilici da isprica pricu o juznoafrickoj Komisiji za istinu i pomirenje. Kao potpredsednik ove komisije i jedan od njenih glavnih arhitekata, on nam daje pouzdan izvestaj o svemu sto se dogadjalo "iza scene" drustvenog i politickog eksperimenta koji je zadobio odobravanja i pohvale sirom sveta. Zemlja zderane maske ubedljivo objasnjava smisao rada Komisije za istinu i pomirenje i opisuje napetosti unutar Komisije, licnosti i zivot ispunjen dogadjajima. U njoj su sadrzane dirljive licne povesti, kao i Borejnov pogled na ljudsku tragediju u licnim istorijama P. V. Bote i Vini Madikizela-Mandele.

Povrh svega, prica je prozeta izuzetno iskrenom i jasnom analizom slozenih i kljucnih pitanja: S kojim su se rizicima i mogucim ishodima suocile osobe koje su osmislile rad Komisije za istinu i pomirenje? Zasto je bilo bolje opredeliti se za amnestiju a ne za krivicno gonjenje? Sta je Komisija postigla, a gde je dozivela neuspeh? Da li je to bio uspesan poduhvat?U pokusaju da odgovori na ova i druga pitanja, Borejn je saosecajan i odmeren, ali se ne boji da zadje u kontroverze. Borejnova povest ucesnika u dogadjajima nudi okvir za razumevanje juznoafrickog iskustva i povezuje to iskustvo sa prakticnim i filozofskim nastojanjima da se dopre do istine, pravde i pomirenja u drustvima koja se nose sa slicnim problemima u drugim delovima sveta.

SAMIZDAT a) Južna Afrika - Komisija za istinu i pomirenje b) Rasna diskriminacija - Južna Afrika/ Po nekim procenama došlo se do jezivog statističkog podatka da je u XX veku u ratu ubijeno 107.000.000 (sto sedam miliona) ljudi... Tragično je, ali više je ljudi ubijeno u XX veku nego u prethodnih 5.000 godina zajedno... Na klapni biografija autora, Latinica,

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja)
  • Slanje Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.658)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.021 pozitivna ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132003865