Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Raids and Reconstructions, Hans Magnus Enzensberger

179 pregleda
1 želi ovaj predmet

Raids and Reconstructions, Hans Magnus Enzensberger

Cena: 750 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.644)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.924 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Raids and Reconstructions: Essays on Politics, Crime, and Culture. Front Cover. Hans Magnus Enzensberger. Pluto Press, 1976 - Social sciences - 312 pages.

Contents
The industrialization of the mind.
Constituents of a theory of the media
Towards a theory of treason
Reflections before a glass cage
Rafael Trujillo
Dreamers of the absolute
Portrait of a party
Tourists of the revolution
A critique of political ecology

encensberger

Hans Magnus Encensberger
Hans Magnus Encensberger (1929, Kaufbojren), pisac, esejista, prevodilac i urednik, jedan je od najznačajnijih nemačkih posleratnih književnika i najuticajnijih intelektualaca. Godine 1957. objavljena njegova prva zbirka poezije „Odbrana vukova“. I u njoj i u kasnijim delima ističe se provokativan i kritičan ton u odnosu na savremena dešavanja. Nazvan je i „gnevnim mladićem“. Tu ratobornost sačuvao je do duboke starosti.

Eseji su za njega idealan oblik književnog izraza, poznat je po svojoj kritici medija, provokativnim političkim člancima, ironičnoj odbrani potrošačkog društva, kritikama institucija poput Evropske unije i bespoštednom raskrinkavanju svekolike ekspertokratije. Pisao je poeziju, romane, eseje, književnu kritiku i knjige za decu. Dobitnik je najuglednije nemačke književne nagrade „Georg Bihner“ (1963) i brojnih drugih priznanja.

H.M.E. je rođen 1929. godine u Kaufbojrenu u Bavarskoj. Studirao je u Erlangenu, Frajburgu, Hamburgu i na Sorboni, a doktorirao je na Univerzitetu u Erlangenu 1954. Bio je član «Grupe 47», od njenog osnivanja 1947. do njenog ukidanja 1967. (ovoj književnoj grupi je cilj bio da obnovi nemačku literaturu podržavajući mlade autore, kao i da aktivno učestvuje demokratizaciji društva. Pored HME njeni članovi su još bili i Hajnrih Bel, Ginter Gras, Uve Jonson, Ingeborg Bahman, Erih Kestner i mnogi drugi. Detaljnije o tome v. Heinz Ludwig Arnold: Die Gruppe 47. Rowohlt, Reinbek 2004.).
Encensberger je bio gostujući profesor na univerzitetima u Nemačkoj, S.A.D., urednik na radiju, izdavač i urednik izuzetno važnog časopisa Kursbuch (od 1965. do 1975.), kasnije i ko-urednik časopisa TransAtlantik, priređivač knjiga (spomenimo samo npr. izvanredan «Muzej moderne poezije» 1960.), urednik i priređivač kultne „Druge biblioteke», izvrstan prevodilac sa engleskog (Čarls Simić, Vilijem Karlos Vilijems itd.), francuskog, švedskog i ruskog. Dobitnik je svih najvažnijih nemačkih književnih nagrada; spomenimo samo da je već 1963. dobio najprestižniju nemačku književnu nagradu „Georg-Büchner Preis“; a 1980. mu je uručena i (tada još) jugoslovenska književna nagrada: Venac Struških večeri poezije.
Hans Magnus Encensberger pored poezije piše još i eseje, drame, prozne tekstove, priče, reportaže, knjige za decu. Objavljivao je knjige i pod nekoliko pseudonima. Za njegovu detaljniju bibliografiju vidi npr.: Wieland, R. (Hg.): Der Zorn altert, die Ironie ist unsterblich. Frankfurt am Main: Suhrkamp, 1999. umetnici preživljavanja, blaže pesme, hamerštajn ili nepokolebljivost, poslednji pozdrav astronauta velika seoba, melodija budućnosti, mauzolej, gde si bio roberte, kratko ljeto anarhije leto,

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.644)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.924 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 107442761