Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Oksfordska istorija hrišćanstva (tvrd povez)

30 pregleda
4 želi ovaj predmet

Oksfordska istorija hrišćanstva (tvrd povez)

Završena

Datum završetka: 04.04.2024. u 20:42

Početna cena: 2.600 RSD

Broj ponuda:

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

knjigaknjige

(972)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.263 pozitivnih ocena

Kragujevac-Stari Grad, Šumadijski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

priredio Džon Makmaners
preveli sa engleskog Marina Adamović Kulenović i Đorđe Trajković

Obuhvatajući dve hiljade godina uzbudljivih verskih, kulturnih i političkih događaja, koji su odsudno uticali na civilizacijski tok, ova jedinstvena studija predstavlja najpristupačniju istoriju hrišćanstva ikada objavljenu - podjenako značajnu za stručnjake, koliko i za širu čitalačku publiku.

Oksfordska istorija hrišćanstva kolektivno je delo devetnaest vrhunskih stručnjaka iz oblasti istorije religije. Istražujući bogato nasleđe hrišćanstva, autori su na razumljiv i verodostojan način obradili sve značajne aspekte ove vere i dočarali vitalnost njene misli i bogatstvo njene kulture.
U drugom izdanju izbrisana je podela studije na dva toma, te se čitalac na jednom mestu može obavestiti o dugom razvoju hrišćanstva, od njegovih početaka do današnjih dana.
Prvi tekstovi posvećeni su najranijim hrišćanskim zajednicama, apostolu Pavlu i rimskom caru Konstantinu, uticaju Karla Velikog na širenje hrišćanstva, te značaju srednjovekovne sholastike Tome Akvinskog. Duboke promene koje su se desile tokom reformacije i prosvetiteljstva detaljno su obrađene u poglavljima koja nude portrete ključnih ličnosti kao što su Erazmo, Luter, Kalvin, Vesli i Ruso. Zaseban segment knjige posvećen je hrišćanstvu nakon 1800. godine, te načinima na koje se ono praktikuje u Britaniji i Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, Indiji i Dalekom Istoku, čime je podrobno ukazano na svu njegovu raznovrsnost. U završnici studije autori razmatraju pitanja savremene hrišćanske teologije, svesti i vere i istražuju nove oblike hrišćanske zajednice. Ova živopisno ispričana studija se, sledstveno tome, sasvim opravdano može nazvati kapitalnom i sveobuhvatnom.

696 strana, format 24 x 16, ćirilica, tvrdi povez, sa omotnicom

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

knjigaknjige (972)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.263 pozitivnih ocena

Kragujevac-Stari Grad, Šumadijski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132690981