Nova cena za slanje predmeta putem "City Express na Limundu" opcije iznosi 286 din. za predmete težine do 20kg i uključuje obaveštenje o pošiljci putem Viber poruke. Iskoristite povoljne cene dostave, pogledajte sve predmete na kojima prodavci nude ovaj način slanja.

Milić Milićević - Srpska vojska, ogledi o bitkama

486 pregleda
7 želi ovaj predmet

Milić Milićević - Srpska vojska, ogledi o bitkama

Cena: 950 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

ivanvk

(723)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.255 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Knjiga je nova.

Milić Milićević - Srpska vojska, ogledi o bitkama
Милић Милићевић - Српска војска, огледи о биткама

Beograd : Srpski genealoški centar, 2018
262 strana ; ilustrovano; 17 cm

Dr Milić J. Milićević rodio se 1964. u Beogradu gde završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a doktorirao na Filozofskom fakultetu u Banja Luci. Radio je u više osnovnih I srednjih škola, a od 1993. Stalno je zaposlen u Istorijskom institutu u Beogradu. Istražije istoriju srpske vojske u period od 1804. do 1918. Objavio je petnaestak monografija i studija I više od stotinu kraćih radova. Najpoznatije su:

Grb Srbije. Razvoj kroz istoriju (1995),
Reforma vojske Srbije 1897-1900 (2002),
Pruga ka Jadranu (2007),
Rat za more (2011),
Balkanski ratovi (2014),
Na pogrešnoj obali (2015),
Vojnička kuhinja (2002, 2017).

Knjiga je, u stvari, svojevrsni omaž ratnicima-gubitnicima, počev od braće Nedić i još tri stotine njihovih saboraca izginulih u boju na Čokešini 1804. godine do vojnika i oficira Timočke divizije stradalih u bici na Čevrntiji 1914. godine.

Dr Radomir J. Popović

Kod dr Milića Milićevića ne možemo pronaći mitove i hvalospeve. Bitke i njihove glavne aktere dr Milićević opisuje na osnovu proverenih izvora i sinteza ranijih istoriografskih radova. Zaključke o događajima i ličnostima autor donosi uz puno opreza, ali bez imalo ulepšavanja.

Dr Miljan Milkić

Jedna od glavnih karakteristika ovog rukopisa, pored solidne izvorne osnove koja se zasniva na građi iz Vojnog arhiva, Arhiva Srbije i Arhiva SANU, objavljenih izvora i memoarskih svedočanstava savremenika, jesu stil i jezik autora. U Milićevićevom pripovedanju posebno su upečatljive žive slike stradanja srpskih vojnika u ratnim naporima, zasnovane na izvornoj osnovi narativnog karaktera proistekloj iz pera očevidaca, koje svedoče o ratu i njegovom uticaju na malog čoveka, borca u uniformi. One dočaravaju realan doživljaj rata koji ratne istorije zabavljene pokretima velikih vojnih jedinica često prenebregavaju.

Dr Dalibor Denda

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

ivanvk (723)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.255 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 81743531