Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Ljujići 11/20106

165 pregleda
0 želi ovaj predmet

Ljujići 11/20106

Cena: 340 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.661)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.038 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Ljujić - srpsko prezime poreklom iz Crne Gore.

Većina do sada prikupljenih podataka upućuje na okolnost da se prezime Ljujić prvi put pojavljuje na prostorima predela Kuči u Crnoj Gori, negde oko 1730. godine. Međutim, zanimljivo je da se skoro istovremeno pominje i u selu Erčege kod Ivanjice. Kako su i ovi Ljujići došli iz Crne Gore, proizilazi da je ovo prezime još starije. bratstvo momir

Svi Ljujići izjašnjavaju se kao Srbi, bez obzira gde žive.[traži se izvor] potomstvo bratstva iz stožera

Nema pouzdanih podataka kada su se tačno Ljujići iselili iz Kuča, ali se sa velikom dozom sigurnosti može smatrati da je to bilo 1774. godine, posle velike pohare i pokolja od strane Mahmut-paše Bušatlije. Po izlasku iz Kuča Ljujići su najverovatnije izvesno vreme boravili u predelu Sinjajevine, gde kod Zaborskog jezera i sada ima mesto sa nazivom Ljujića livade. Takođe nema preciznih podataka kada su se Ljujići naselili u predelu planine Stožer, na putu između Bijelog Polja i Pljevalja, ali se zna da je to bilo pred kraj osamnaestog veka.

Zahvaljujući brojnim podacima od doseljenja u Stožer, mnogo je lakše pratiti život i kretanje Ljujića. Poznato je da je krajem 18. i početkom 19. veka, u području Stožera živelo sedam brata Ljujića i to: Mijajilo, Milovan, Mijat, Arsenije, Panto, Sredije I Milić.

Negde između 1809. i 1815. godine petorica od pomenute braće: Mijajilo, Milovan, Mijat, Arsenije i Sredoje, prešli su da žive u selo Mrčkovinu kod Brodareva. Panto je preselio u obližnje selo Grančarevo gde i sada žive njegovi potomci, dok je najmlađi brat Milić ostao da živi u području Stožera gde i sada žive njegovi potomci.

Nema tačnih podataka kada su se pomenutih pet brata odselili iz Mrčkovine i da li su otišli svi zajedno, ali se zna da su se trajno nastanili u sledećim mestima i to:

Mijailovi sinovi u Lučicama, Ivanju i Izbičnju,
Milovanovi i Mijatovi u Bistrici,
Arsenijevi u Draževićima, od kojeg potiču i Ljujići u Dragačevu.
Sredoje je 1825. godine doselio u Pravoševu i od njega vode poreklo Ljujići u Pravoševi i Kosatici. Osim Ratomira, čije je bliže srodstvo sa Ljujićima iz Ivanja, svi ostali Ljujići u Kosatici vode poreklo iz Pravoševe.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.661)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.038 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 115204561