Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

KOZARA - PRIRODA COVJEK ISTORIJA - dr Ljubo Mihic

147 pregleda
2 želi ovaj predmet

KOZARA - PRIRODA COVJEK ISTORIJA - dr Ljubo Mihic

Cena: 1.999 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

pikado

(7.877)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

18.794 pozitivnih ocena

Sombor, Zapadnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

KOZARA - PRIRODA COVJEK ISTORIJA - dr Ljubo Mihic

KOZARA - dr Ljubo Mihic

- Izdanje 1987god.
- 950 stranica
- bogato ilustrovana , zastitni omot

- ima lepu posvetu na najavnoj stranici

- knjiga je lepo ocuvana saljem nakon uplate

Dr Ljubo Mihić je bio je geograf, biolog, istoričar, ekonomista i turizmolog. Rođen je 10.10. 1929. godine u selu Bančići, kod Ljubinja u Hercegovini, a umro 30.12. 1989. godine u Mostaru. Objavio je preko 50 naučno-stručnih radova iz oblasti turizma i geografije. Narodna biblioteka u rodnom mu Ljubinju nosi njegovo ime „Dr Ljubo Mihić.
Biografija

Ljubo Mihić je rođen u selu Bančići kod Ljubinja, na jugu Hercegovine. Potiče iz siromašne seljačko-radničke porodice. Otac Jovan bio je čuveni majstor kamenorezac, a majka Darinka, rođena Janjić, bila je domaćica.

Juna 1939. godine završio je četiri razreda Osnovne škole na Bančićima. Od septembra 1939, do maja 1941. završio je dva razreda Građanske škole u Ljubinju. Drugi svjetski rat prekinuo je njegovo školovanje.

Ljubo Mihić je učestvovao u NOR-u kao borac od svojih 12 godina, od oktobra 1941. do juna 1942, i od početka avgusta 1943. do kraja maja 1945. U Savez komunista omladine Jugoslavije (SKOJ) primnjen je 26. avgusta 1943. godine, a 20. decembra 1945. biva primljen u Komunističku partiju Jugoslavije (KPJ).[1]

Poslije Drugog svjetskog rata završio je 8 razreda gimnazije sa velikom maturom u Sarajevu. Studirao je kao redovan student geografiju, biologiju, istoriju i ekonomiju na Filozofskom, Prirodno-matematičkom i Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i Beogradu. Stručni profesorski ispit u Sarajevu položio je 15. marta 1962. godine.

Kao redovan student, zaršio je postdiplomske studije turizma na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu i 12. juna 1965. odbranio magistarski rad „Turistički motivi i objekti u Hercegovini.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu, 23. februara 1971. godine, odbranio je prvu doktorsku disertaciju „Dubrovačko primorje, uslovi i razvoj turizma.

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu napisao je drugu doktorsku disertaciju „Primorski i planinski turizam, uslovi i rentabilnost.

Kao profesor, predavao je geografiju, biologiju, istoriju, turizam...Kao naučni radnik napisao je i objavio preko 100 separata u raznim časopisima.

Kao profesor predavao je u Gimnaziji u Duvnu, Gimnaziji kod Pirota, Vazduhoplovnoj gimnaziji „Maršal Tito u Mostaru, a predavao je i u Onovnoj školi u rodnom Ljubinju.[2]

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

pošiljke se šalju nakon uplate na račun ,poštom ili postexpresom

lično preuzimanje podrazumeva preuzimanje na mojoj kućnoj adresi u Kljajićevu

-ne šaljem u inostranstvo , niti na Kosovo i Metohiju

NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO I NE PRIMAM UPLATE IZ INOSTRANSTVA!

I DO NOT SEND ABROAD AND DO NOT RECEIVE PAYMENTS FROM ABROAD!

Prodavac

pikado (7.877)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

18.794 pozitivnih ocena

Sombor, Zapadnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 117662065