Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Japan za početnike SVE ZA 10d

86 pregleda
7 želi ovaj predmet

Japan za početnike SVE ZA 10d

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 16.04.2024. u 20:57

Kupljen za: 700 RSD

Broj ponuda: 26 ponuda

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.654)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.004 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор - особа Миленковић, Драган, 1948- = Milenković, Dragan, 1948-
Наслов Јапан за почетнике / Драган Миленковић
Врста грађе књига
Језик српски
Година 2007
Издавање и производња Београд : Супер Принт : СЈД "Београд-Токио", 2007 (Београд : Супер Принт)
Физички опис 194 стр. : илустр. ; 25 cm
Збирка ǂБиблиотека ǂМој Јапан ; ǂкњ. ǂ1
ISBN 978-86-84039-07-3 (картон)
Напомене Тираж 1000
Драган Миленковић: стр. [197]
Регистар.
Предметне одреднице Јапан -- Водичи

“Šiteru joo de, širanai Nihon” (Mislite da znate, ali ne znate sve o Japanu) je japanski naslov ove knjige, koja je , kad se pojavila, proglašena jednom od najlepših na Sajmu knjiga, a i sada se traži zbog svoje preglednosti i interesantnog sadržaja. Japan je zemlja koja i pored jačanja komunikacija u svetu i lakog protoka informacija i dalje iznenađuje svojom kulturom, tradicijom, poslovnim uspesima i domišljatošću. Od onoga što su naučili od Kineza Japanci su stvorili mnoge veštine i plodove kulture za koje svet i dalje veruje da potiču iz Japana. Kad ga preteknu u svetu filma, Japan svet osvoji svojom hranom, kad ga sustignu sa hranom, tu su crtani filmovi i stripovi, kad mu oduzmu primat u ekonomiji, Japan gazi krupnim koracima u svetu nauke, ili književnosti. Ko zna kada će ga i ko prestići, jer Japanci su rođeni takmičari.

Bukvar o Japanu
Dragan Milenković „Japan za početnike"
O Japanu uvek ima šta da se uči i nikada nije kraj... Japanci su sedamdesetih godina 20. veka svet osvojili prvenstveno robom visokog kvaliteta i postali poznati kao proizvođači (monozukuri). Tada ih je pratila ne baš tačna definicija da su veliki imitatori, uz tvrdnje da su za svoje ekonomske uspehe, bar u početku, prvenstveno mogli da zahvale stranim znanjima, izumima i patentima, koje su preuzimali.
Prava istina je da su Japanci za najveći deo svoje kulture, organizaciju zemlje i kasnije tehnološki i ekonomski sistem, uzimali uzore u inostranstvu, prvenstveno od Kine i Koreje, ali su sve što su preuzeli istovremeno toliko poboljšavali i preuređivali da često uzor nije mogao ni da se prepozna...

Ovako o Japanu, danas jednoj od najintrigantnijih zemalja sveta, koja je postala pojam za savremeni ekonomski uspeh ali i istovremeno očuvanje tradicije i kulture, piše Dragan Milenković, publicista i prevodilac, u upravo objavljenoj knjizi „Japan za početnike".
Jedan od najboljih naših poznavalaca Japana u ovoj izuzetno lepo dizajniranoj i bogato opremljenoj knjizi (grafička oprema Ilija Knežević, na koricama dve originalne grafike sa prikazom zmajeva Ljubivoja Lazića) gotovo enciklopedijskog sadržaja, bavi se opisom, tumačenjem i saopštavanjem činjenica iz sasvim različitih oblasti: od naziva, položaja i teritorije, oblasti i njihovih sedišta, stanovništva, uređenja države, državnih praznika, istorije, prirode, tradicije, preko tema kuće, hrane, odeće, predmeta, proslava i svečanosti, sportova i veština, sve do poznatih ličnosti, nobelovaca, najpoznatijih kompanija, masmedija, obrazovanja, manira, gestova, zanimljivosti, bajki, poslovica, tradicionalnih igara, pesmica, gradova...
U oko 350 odrednica obrađeno je čak hiljadu pojmova i imena, sa oko 700 ilustracija i fotografija. Na kraju, Milenković čitaocu koji je uz pomoć njegove knjige zapravo na najzanimljiviji način, uz pomoć živopisnih, kratkih i interesantnih tekstova, proputovao ovu zemlju uzduž i popreko, nudi čak i mali srpsko-japanski rečnik i vrlo pažljivo urađen indeks glavnih imena i pojmova, koji će, bez sumnje, biti od značajne pomoći svakome ko se bude bavio Japanom.
- Moja interesovanja za Japan su počela još sedamdesetih, kada je talas japanske kulture zapljusnuo Evropu i svet, pa i tadašnju Jugoslaviju. Filmovi režisera Akira Kurosave i Kenđi Mizogućija, knjige pisaca Rjunosukea Akutagave i Đunićira Tanizakija, oduševile su svet originalnošću, svežinom i lepotom izraza. Bio je to jedan potpuno novi svet, za koji mi skoro da nismo znali da postoji... - kaže Milenković. Bili su tada retki i putnici koji su se vraćali iz te daleke zemlje, pa je prvi prozor prema Japanu otvorio profesor Dejan Razić koji je, došavši iz Australije, u beogradskom Kolarcu otvorio kurs japanskog jezika, a nešto kasnije utemeljio i Katedru za japanski jezik i književnost na Beogradskom univerzitetu. Milenković je bio član prve grupe učenika japanskog jezika i jedini od njih koji se, još 1974, otisnuo u Japan da kao stipendista japanske vlade na postdiplomskim studijama proučava savremenu japansku književnost.
Otada je Milenković preveo dvadesetak tomova knjiga japanske književnosti i napisao nekoliko o toj zemlji, dobivši mnoga priznanja i nagrade za svoj rad. Bio je dopisnik Tanjuga iz Tokija i napisao više hiljada tekstova o Japanu.
Izdavači knjige „Japan za početnike” su Super print i Srpsko-japansko društvo „Beograd-Tokio”.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja)
  • Slanje Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.654)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.004 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 133139609