Iz postojbine javora - Slavica Popović Filipović

61 pregled
0 želi ovaj predmet

Iz postojbine javora - Slavica Popović Filipović

Cena: 1.499 RSD

Kupi odmah

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

gutinjo61

(4.873)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

10.283 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Slavica Popović Filipović, renomirani autor u srpskoj medicinskoj istoriografskoj literaturi, napisala je novu monografiju. Jedna od tema kojom se autor posebno bavi su i strane sanitetske misije, a sada su u pitanju kanadske medicinske misije u Srbiji u vreme Prvog svetskog rata. Upravo ova tema u dosadašnjoj literaturi nije bila dovoljno istražena i naznačena. U monografiji su izneti mnogi novi detalji na osnovu autorovog ličnog istraživanja na izvoru informacija: u brojnim bibliotekama, arhivama i bolnicama po celom svetu, od Srbije, preko Australije do Kanade, kao i u kontaktima sa potomcima i prijateljima učesnika. Knjiga uključuje veliki broj autentičnih fotografija, od kojih se mnoge objavljuju prvi put.
Posle isticanja značaja istraživanja, na jasan i dokumentovan način, detaljno su izneti podaci o nastanku i radu ovih misija, od ideje do nastanka i dolaska u Srbiju; o radu i odlasku iz Srbije, a i o kasnijim aktivnostima. Autor uspešno, istraživački, originalno i detaljno prikazuje formiranje i organizaciju misija, rad i organizaciju bolnica, sa mnogo detalja o svim učesnicima misija, a ne samo o vođama ili lekarima. Sve to je izneto na interesantan, emotivan i prisan način, što govori o dobrom autorskom pristupu.
Monografija na 235 strana, bogato ilustrovana sa preko 50 fotografija, praćena sa preko 200 referenci, počinje predgovorom autora na srpskom jeziku “Kanadska medicinska pomoć i dobročinstvo u Srbiji u vreme Prvog svetskog rata” i engleskom jeziku “The Canadian Medical and Philanthropic Help in Serbia during the Great War”. Uvod je praćen kratkim prilogom o Srpskom lekarskom društvu, koje čuva sećanje na kanadsku medicinsku pomoć u Prvom svetskom ratu (The Serbian Medical Society Maintains the Memory of the Canadian Medical Help during the First World War).
Monografija se objavljuje 100 godina od početka Prvog svetskog rata i velikih stradanja širom Evrope, ali ona daleko prevazilazi značaj jedne prigodne monografije. Autor originalno, istraživački, dokumentovano, analitički, sistematično i toplo predstavlja ulogu i rad sanitetskih misija, a posebno kanadskih. U srpskoj medicinskoj publicistici vrlo je malo radova koji se bave istorijom medicine, a pravi rariteti su ovako značajni radovi kao što je ova monografija.

Akademik prof. dr Radoje Čolović i Puk. prim. dr sc. med. Mile Ignjatović

2013., kartonski povez sa klapnama, 352 strane, tiraž 300, nepodvlačena, nema posvetu, fotografije, crteži, faksimili, par mrlja na prednjoj korici, malo "uvijena", nova knjiga, težina 580 grama.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), PostNet (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

1.Lično preuzimanje je moguće za Beograd: kod Beograđanke (pored fontane) radnim danima (od ponedeljka do petka, osim ako nije praznik) u 16h. i kod Maxi-ja na Kanarevom brdu između 18 i 20h.
2.Slanje pouzećem (Postekspresom) samo posle uplate na račun za iznos predmeta, poštarinu plaćate kuriru.
3.Komunikacija Limundo porukama.
4.Kupac plaća poštarinu (tiskovinu).
5.Cene preporučene tiskovine (knjige i časopisi), najpovoljniji način slanja, knjiga stiže na kućnu adresu za 1-3 dana.Poštar ne kontaktira primaoca telefonom
- od 51 do 100gr. - 92 din.
- 101 - 250gr. - 102 din.
- 251 - 500gr. - 133 din.
- 501 - 1000gr. - 144 din.
- 1001 - 2000gr. - 175 din.
Preko 2kg. samo kao paket.
6.Za iznos preko 3.000 din. besplatna poštarina (u Srbiji, ne važi za Postekspres).
7.Račun je kod banke Inteza.
Pogledajte i ostale aukcije:
http://www.limundo.com/Clan/gutinjo61/SpisakAukcija
http://www.kupindo.com/Clan/gutinjo61/SpisakPredmeta

Prodavac

gutinjo61 (4.873)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

10.283 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 96305965