Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

GLASNIK PRIRODNJAČKOG MUZEJA U PODGORICI Br 26

12 pregleda
2 želi ovaj predmet

GLASNIK PRIRODNJAČKOG MUZEJA U PODGORICI Br 26

Završena

Datum završetka: 07.04.2024. u 20:44

Početna cena: 99 RSD

Broj ponuda:

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

LUKA.LABAN

(1.465)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

6.000 pozitivnih ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak

GLASNIK ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE I PRIRODNJAČKOG MUZEJA U PODGORICI

BROJ 36
PODGORICA 1993.
103 STRANE MEKI POVEZ

ODLIČNO OČUVANO

#ST

UPUTSTVO AUTORIMA / TEKST ZADNJE KORICE

Časopis "Glasnik Republičkog zavoda za zaštitu prirode - Prirodnjačkog muze- ja" objavljuje pregledne naučne i stručne radove iz oblasti biologije, geologije, šumarst va i zaštite životne sredine, kao i prikaze naučnih i stručnih publikacija, osvrte i saopštenja o održanim naučnim skupovima i sl.

Rukopisi se dostavljaju Uredništvu (Republički zavod za zaštitu prirode, 81000 Podgorica, P.O.Box 2), u dva primjerka, čitko otkucani na papiru formata A4, sa dvostrukim proredom i marginom od 4 cm sa lijeve strane, sa najviše 34 reda na strani ili na disketama (Word 2.0, Word 6.0 ili Word 97 Dutch ili drugi Yu font, 12 pt, naslovi i podnaslovi bez Caps Lock-a (!!!), prored single).

Rukopisi mogu biti na srpskom jeziku ili na jednom od svjetskih jezika, uz obave- zan izvod (Sinopsis) na srpskom i na stranom jeziku. Ne primaju se radovi koji su u cjelosti ili u bitnim djelovima već drugdje objavljeni.

Ime autora stavlja se iznad naslova a adresa u fusnoti pri dnu prve strane. Kod naučnih i preglednih radova, iza naslova dolazi kratak izvod (sinopsis) na srpskom jeziku, zatim naslov i sinopsis na stranom jeziku (ili obrnuto), sa ključnim riječima. Sinopsis treba da bude kratak (do 10 redaka), sa podacima o tematici rada. Naučni rad, po pravilu, treba da sadrži poglavlja: uvod, objekt i metod rada, rezultati sa dis- kusijom, zaključak, koji treba da pruži jasnu i kratku sliku o eksperimentu i dobije- nim rezultatima, literatura, sažetak (Rezime) na stranom jeziku.

Obim jednog rukopisa (sa prilozima) ograničen je na 16 strana (dvije ilustracije odgovaraju jednoj stranici). Samo izuzetno, ukoliko njegov sadržaj i kvalitet to oprav- dava, rad može biti većeg obima.

Imena autora koji se u tekstu navode pišu se špacionirano, a iza toga se u zagradi ispisuje godina izdanja dotične publikacije. Naučna imena taksona štampaju se kur- zivom (što autori označavaju podvlačenjem talasastom linijom). Ime autora taksona štampa se običnim slogom, a navodi se samo prvi put u tekstu i na slici, a kasnije se na navodi, ukoliko to ne ide na štetu jasnosti.

Tekstovi za tabele, slike i slične priloge, na našem i stranom jeziku, ispisuju se na posebnom listu, a autor označuje na praznom prostoru rukopisa mjesto gdje taj prilog treba da bude.

Grafikone i crteže treba uraditi tušem, na bijelom papiru ili paus-papiru i to u većem formatu nego što će biti štampani. Tekst na grafikonima i crtežim treba da bude ispisan na srpskom i (odabranom) stranom jeziku. Fotografije treba da budu oštre i dovoljno kontrasne, izrađene na sjajnom bijelom papiru.

U popisu literature navode se samo radovi citirani u tekstu prema međunarodno usvojenom standardu, npr. V i z i, O. i Vasić, V. (1980): Istorijat ornitoloških istrivanja Crne Gore sa bibliografijom. Glasn. Republ. zavoda zašt. prirode- Prirodnjačkog muzeja, 13: 33-55, Titograd. Kad se citiraju knjige, poslije naslova unosi se naziv izdavača i mjesto izdanja, npr: Josifović, M. (1968): Poljoprivredna fitopatologija, III izdanje, Naučna knjiga, Beograd.

Sažetak na stranom jeziku treba da pruži osnovne podatke o tretiranom proble- mu i dobijenim rezultatima. On treba da bude kratak, ali dovoljan da čitaoca uputi u karakter rada, rezultate i zaključke, Iznad teksta sažetka dolazi ime i adresa autora i naslov rada.

Eventualne izmjene u tekstu nakon preloma vrše se na teret autora.

Uslovi prodaje prodavca

NAPOMENA:
Šaljem isključivo nakon uplate na račun i nakon potvrde sa Vaše strane na koju adresu se šalje.
LIČNO PREUZIMANJE je moguće u ZEMUNU na mojoj adresi - naselje Plavi Horizonti.
Trudim se da sve slike koje postavljam budu jasne i u velikoj rezoluciji da biste vidjeli šta kupujete.
Troškove slanja snosi kupac.
Vaše podatke napišite pravilno i koristite sva slova, NE ŠIŠAJTE latinicu, jer u slučaju da ne možete da preuzmete predmet kupovine zbog toga, ne snosim nikakvu odgovornost.
NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO, SAMO SRBIJA!
Pogledajte moju kompletnu ponudu:
https://www.kupindo.com/Clan/LUKA.LABAN/SpisakPredmeta
https://www.limundo.com/Clan/LUKA.LABAN/SpisakAukcija

Prodavac

LUKA.LABAN (1.465)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

6.000 pozitivnih ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132718969