Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

KOROVI Nada HULINA veoma RETKO U PONUDI

19 pregleda
0 želi ovaj predmet

KOROVI Nada HULINA veoma RETKO U PONUDI

Cena: 1.199 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

LUKA.LABAN

(1.459)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.961 pozitivna ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak

VEOMA RETKO U PONUDI
KOROVI Nada HULINA
ŠKOLSKA KNJIGA ZAGREB 1998 god
222 STRANE
MEKI POVEZ
24,5 cm

KNJIGA JE KAO NOVA, NEKORIŠĆENA


#K4

PREDGOVOR

Od 1985. godine na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, Obrazovni profil Zaštita bilja, polaže se predmet KOROVI. U okviru nastavnog plana i programa predmet KOROVI sadržaj povezuje i prati predmete BOTANIKA, FIZIOLOGIJA BILJA, GENETIKA, OPŠTA BILJNA PROIZVODNJA, a polaže se ispred FITOFARMACIJE u kojoj se, između ostalog, nalazi i odeljak o hemijskom suzbijanju korova herbicidima.

Iz obilja znanja o korovima, koje su praktičari i naučnici sticali vekovima, nije bilo lako, ali mi je bilo izazovno da izaberem sadržaje koji bi bili zanimljivi i korisni agronomu, biljnom zaštitniku, u profesionalnom radu. .

Polazilo se od toga da se učenik podstakne na razmišljanje o samom pojmu „korov“, da ga upozori na štetu, ali i na moguću korist korovskih vrsta, da istakne biološko-ekološke karakteristike korova i brojne mogućnosti njihovog nastanka. nehemijske kontrole, da se agronomima usađuje svest o potrebi očuvanja biljnog diverziteta i da je neophodno uskladiti zaštitu bilja sa zaštitom prirode, predstaviti ekonomski najštetnije korovske vrste i zajednice. Na ovoj osnovi su pripremljena predavanja, osim sadržaja o korovskoj flori i vegetaciji, koji su pretočeni u tekst ove knjige. Takva podela sadržaja napravljena je zato što današnji čitalac zazire od „debelih” i skupih knjiga.

Sadržaji obuhvaćeni ovom knjigom predstavljaju osnovna znanja o korovima i čine logičnu celinu. Ovakvo osnovno znanje o korovskim biljkama trebalo bi da omogući budućem agronomu i čitaocu uopšte da racionalno valorizuje istorijsko iskustvo u poljoprivredi u pogledu korova i omogući mu da se snađe u rešavanju problema i da se odgovorno ponaša na lokalnom i globalnom nivou.

lako, knjiga je prvenstveno namenjena agronomima – konzervatorima, a potom i agronomima svih drugih smerova, može biti zanimljiva po svom sadržaju (korovi kao hrana, začin, lek, industrijska sirovina, uloga korova u ekosistemu, značenje korova za biotehnologiju, toksikološki aspekti korova i dr.) i korisno za studente drugih struka (prirodne nauke, biotehnologija, farmacija i veterina).

Zahvaljujem se svima koji su me podstakli da napišem ovu knjigu.

Posebnu pohvalu dugujem zaposlenima u „ISIPA“, jer su mi omogućili da obilato koristim njihov književni fond. Zaposleni u Centralnoj poljoprivrednoj biblioteci Poljoprivrednog fakulteta su mi strpljivo i sa velikim razumevanjem pomogli u traženju, pronalaženju i korišćenju brojne literature i na tome im se iskreno zahvaljujem.

Crteži su, sa izuzetkom slike 32, preuzeti iz već objavljenih radova sa naznakom izvora i uz dozvolu autora ili izdavača, kome se i ovom prilikom zahvaljujem. To se uglavnom odnosi na gospođu prof. Dr. Lore Kutscher i izdavači ACTA, Birkhauser Verlag AG, Ferdinand Enke Verlag i Odsek za publikacije FAO.

Hvala svima koji su mi nesebično pomogli u tehničkoj realizaciji knjige i onima koji su pročitali završni tekst i doprineli da bude manje grešaka.

Prof. Dr. sc. Nada Hulin

U Zagrebu, 06.03.1997.

Uslovi prodaje prodavca

NAPOMENA:
Šaljem isključivo nakon uplate na račun i nakon potvrde sa Vaše strane na koju adresu se šalje.
LIČNO PREUZIMANJE je moguće u ZEMUNU na mojoj adresi - naselje Plavi Horizonti.
Trudim se da sve slike koje postavljam budu jasne i u velikoj rezoluciji da biste vidjeli šta kupujete.
Troškove slanja snosi kupac.
Vaše podatke napišite pravilno i koristite sva slova, NE ŠIŠAJTE latinicu, jer u slučaju da ne možete da preuzmete predmet kupovine zbog toga, ne snosim nikakvu odgovornost.
NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO, SAMO SRBIJA!
Pogledajte moju kompletnu ponudu:
https://www.kupindo.com/Clan/LUKA.LABAN/SpisakPredmeta
https://www.limundo.com/Clan/LUKA.LABAN/SpisakAukcija

Prodavac

LUKA.LABAN (1.459)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.961 pozitivna ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132755997