Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Izazov kibernetici

48 pregleda
0 želi ovaj predmet

Izazov kibernetici

Cena: 190 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.650)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.987 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Наслов Izazov kibernetici / [glavni urednik Goran Babić] ; [prevela s francuskog Jasmina Lelas]
Јединствени наслов Le dossier de la cybérnetique. scr
Врста грађе уџбеник
Циљна група одрасли, озбиљна (није лепа књиж.)
Језик хрватски
Година 1971
Издавање и производња Zagreb : Centar za društvene djelatnostiomladine RK SOH, 1971
Физички опис 280 str. ; 20 cm
Други аутори - особа Babić, Goran
Lelas, Jasmina
Збирка ǂBibliotekaǂ Centra. Edicija pogledi u suvremenost ; 3
Напомене Prevod dela: Le dossier de la cybernétique.
Предметне одреднице Kibernetika -- Kibernetičko gledište -- Objekt, metode i aksiomatika kibernetike -- Umetna inteligencija -- Automatizacija i kibernetika -- Udžbenici
УДК 007(075.8)
COBISS.SR-ID 20578304
`Što je kibernetika? Da li je život u svojoj biti nedostižan mehanizaciji? Kibernetičari među ovim pitanjima nvide razliku. Za mnoge zagonetna riječ `kibernetika` znači stvaranje strojeva s ciljem da se oponaša život. Sve ono što karakterizira živi svijet, čovjeka kao njegova najsloženijeg pripadnika, nije posve strano neživom svijetu, inertnoj materiji, smatraju pobornici nove znanosti današnjice i hrabro se suprotstavljaju stoljetnom vjerovanju u duboku razliku ovih dvaju svjetova.

Strojevi mogu imati inteligenciju, igrati šah, voditi složeni proces proizvodnje tvornice, mogu učiti, stvarati umjetnička djela. Možda je moguće stvoriti i umjetnog čovjeka! Sve su to misli autora niza priloga u ovoj knjizi, koji svaki na svome području istražuju mogućnosti strojeva u oponašanju života. Ta su nastojanja omogućila da se U mnogim aspektima i život sam još bolje upozna. Prilog `Kibernetika i ljudski stroj` dra H. Laborita vrlo uspješno pokazuje kako čovječe tijelo živi, funkcionira, kao vrlo savršen stroj s bezbroj usklađenih dijelova. S druge strane, stvaranje strojeva koji imaju neku inteligenciju i koji pomažu čovjeku, ili rade umjesto njega, otvara novi niz pitanja. Da li je potrebno priznati čovjeku neku specifičnu inteligenciju koja utvrđuje njegovu superiornost i čini je nediskutabilnom. Ili je, naprotiv, smatra dr J. Sauvan, opasan korak povezati svoje dostojanstvo uz neku prividno vrlo plemenitu manifestaciju svoga duha, kad se ta plemenitost svakoga časa može dovesti u pitanje nekim materijalnim zamjenikom? Ne zna se da li će se evolucija nastaviti i da li će jednoga dana najkorisnije kombinacije informacije biti djelo bolje prilagođenih mehanizama. Što će tada biti od dostojanstva čovjeka?

Nove i sve brojnije moći vođenja i rukovanja, nestabilan svijet, napor usredotočen na budućnost, to je triptih u kojem se bori moderna misao. U toj se perspektivi, smatra J. Lemaire, ocrtava i kibernetička misao.`



Ako Vas nešto zanima, slobodno pošaljite poruku.

Izazvo Kibernetike Žorž Bulanže Leon Delpeš Maks Eve Hose Lemer Žak Sovan Lion Ektors Anri Laborit Etjen Vermerš Masturco Henri Žan Mišel Filipot Luj Veršregen Veršragen

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja)
  • Slanje Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.650)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.987 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 130108629