Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Knjiga SEPULTURA vs SOULFLY - Plemenska borba

47 pregleda
1 želi ovaj predmet

Knjiga SEPULTURA vs SOULFLY - Plemenska borba

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 28.03.2024. u 14:30

Kupljen za: 999 RSD

Broj ponuda: 1 ponuda

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Titi72

(1.474)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.462 pozitivnih ocena

Beograd-Savski venac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Knjiga `Plemenska borba` je muzičko putovanje grupe Sepultura od prvog albuma `Morbid Visions` (1986) do poslednjeg `Machine Messiah` (2017), kao i benda Soulfly od prvog izdanja iz 1998. godine do albuma `Ritual` (2018). Takođe, obrađena su i sva 4 albuma bratskog muzičkog projekta Cavalera Conspiracy.

Iz siromašnog ambijenta brazilskog grada Belo Horizonte iznikla je najpoznatija heavy metal grupa latinske Amerike - Sepultura. Max Cavalera i njegov mlađi brat Igor beg od surove stvarnosti pronalaze u muzici i stvaraju teškometalni sastav koji je na početku karijere plovio black/death vodama, da bi u vreme kada je thrash metal bio skoro otpisan, scenom dominirali bendovi koji su kopirali Metallicu, a death metal bio dominantna kategorija, promenio kurs i stao na čelo thrash metal kolone. Kao iz vedra neba pojavila se grmljavina iz amazonske džungle i sačuvala veru da thrash još uvek nije završio svoju misiju i rekao poslednju reč. Posle raskola u bendu, Sepultura sa novim, gorostasnim, tamnoputim pevačem otkopava ratnu sekiru i nastavlja putem slave.
Nakon što je Max napustio bend, pravoslavni Brazilac sa američkom adresom nije dozvolio da pustinjska stihija Arizone zarobi njegov um peskom i poput mitske ptice koja se rodila iz sopstvenog pepela, stariji od braće Cavalera pronašao je dovoljno unutrašnje snage da prebrodi krizu po napuštanju Sepulture i svetu podari još jedno muzičko čudo - Soulfly. Kombinujući tradicionalne instrumente, plemenske ritmove, thrash rifove, hardcore elemente i razorni vokal, Max nastavlja da transformiše poznata pravila najtvrđeg muzičkog žanra.

Pogledajte i ostale rock`n`roll knjige koje prodajem:
HEAVY METAL
Metallica, Slayer, Children of Bodom, Iron Maiden, Sepultura vs Soulfly, Guns N`Roses, Emperor, Rammstein, Deep Purple
GRUNGE
Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Kurt Cobain (Nirvana)
PUNK
Sex Pistols, The Clash, KUD Idijoti, Pankrti
ROCK
Joy Division, Red Hot Chili Peppers, Steve Vai, Ry Cooder, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Tom Waits, Nick Cave, KUD Idijoti, Reggae, Džim Morison, Džoni Štulić, Milan Mladenović, Eric Clapton, The Beatles

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

Titi72 (1.474)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.462 pozitivnih ocena

Beograd-Savski venac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132625265