POSLOVNI MARKETING


Ubaci u listu želja
Broj aukcije: 52391863
Preostalo vreme: Završena!
(19. jan 2017, 22:36h)
Broj ponuda: 0 ponuda
Aktuelna ponuda: 1.499 din
Slanje paketa:
Plaćanje:
Plaćanje pre slanja
Plaćanje pouzećem
Lično plaćanje
Stanje: Nekorišćeno
Garantni list: Ne
Prodavac

radovan74 (341)

 
200 ocena
Plavi palac se dobija sa 200 jedinstvenih pozitivnih ocena.

Ocene: 99.14% pozitivnih
Lokacija:
Crvenka,
Kula, Srbija

Sve aukcije prodavca
Pitanje za prodavca

  Aktiviraj podsetnik

Limundo zaštita

Detalji aukcije

Opis predmeta

ISBN: Ostalo
Godina izdanja: 2009
Autor: Domaći
Oblast: Marketing
Jezik: Srpski


Autori:

Gligorijević dr Mirjana

Kataloški podaci:

Meki povez, 379 strana
Godina izdanja 2009
Kratak sadržaj:

Glava I
Priroda i oblast poslovnog marketinga

Glava II
Ponašanje poslovnih kupaca

Glava III
Marketing strategija: segmentacija, targetiranje i pozicioniranje

Glava IV
Strategija proizvoda u poslovnom marketingu

Glava V
Strategija cena proizvodnih dobara

Glava VI
Strategija distribucije u poslovnom marketingu

Glava VII
Strategija poslovnog komuniciranja

Glava VIII
Upravljanje poslovnim marketingom


Knjiga je koncipirana u osam poglavlja u kojima su detaljno objašnjena izabrana tematska područja. U prvom poglavlju, Priroda i oblast poslovnog marketinga, ukazuje se na: glavne karakteristike i osobenosti poslovnog marketinga, prirodu i klasifikaciju proizvodnih dobara, kao i kupce koji se javljaju na poslovnom tržištu.

U drugom poglavlju, Proces kupovine poslovnih kupaca, ističu se osnovne funkcije nabavke i strategije kupovine. Razmatra se proces odlučivanja o kupovini (faze, situacije i odnosi u kupovini), faktori uticaja na ponašanje poslovnih kupaca, modeli ponašanja tih kupaca, kao i odnosi kupaca i prodavaca (interakcije, procesi uticaja, osobenosti).

U trećem poglavlju, Marketing strategija: Segmentacija, targetiranje i pozicioniranje, objašnjeni su koncepti segmentacije poslovnog tržišta (koncept, osnove, pristupi, strategijske alternative), targetiranje odnosno izbor ciljnih segmenata i od kojih faktora zavisi; i pozicioniranje (koncept, elementi, osnove, održavanje).

U četvrtom delu, Strategija proizvoda u poslovnom marketingu, obradjeni su koncepti životnog ciklusa proizvodnih dobara; portfolia analiza proizvodnih dobara; upravljanje linijama proizvodnih dobara i upravljanje poslovnim uslugama (značaj, izbor, marketing miks).

U petom delu, Strategija cena, razmatra cenu kao element ponude, formuliše strategije cena, govori o listama cena i sniženjima, kao i o metodima formiranja cena, konkurentskim ponudama, pregovaranju, lizing, kao i o liderskim cenama.

U šestom delu, Strategije distribucije, ukazuje se na prirodu distribucije proizvodnih dobara, na osnovne vrste marketing kanala i posrednika, posebno ističe značaj savremenih, hibridnih kanala. Posebno se ističe značaj upravljanja kanalima i fizičkom distribucijom.

U sedmom poglavlju, Strategija poslovnog komuniciranja, ističu se ciljevi komuniciranja, neophodnost formiranja komunikacionog miksa i kreiranja korporativnog imidža, razvoja komunikacionog programa (ciljevi, auditorijum, budžet, poruka, mediji). Takodje, ističe se uloga i upravljanje svakim pojedinačnim instrumentom komuniciranja, ličnom prodajom, propagandom, unapredjenjem prodaje, direktnim marketingom i odnosima sa javnošću.

U poslednjem poglavlju, Upravljanje poslovnim marketingom, ukazuje se na značaj koncepta strategijskog planiranja, i njegovih sastavnih elemenata - interne analize, analize okruženja, definisanja konkurentske prednosti, definisanje ciljeva, mogućnosti i zadataka, formulisanje i implementacija marketing programa proizvodnih dobara i kontrola u poslovnom marketingu.

Udžbenik je prevashodno namenjen studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ali i svima onima koji imaju interes da nešto više nauče iz ove oblasti.