Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Teorija Plivanja - Zlatko Ahmetovic, Ivan Matkovic

32 pregleda
0 želi ovaj predmet

Teorija Plivanja - Zlatko Ahmetovic, Ivan Matkovic

Cena: 900 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

BelaBelisima

BelaBelisima

(2.482)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

11.929 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Sve je realno fotografisano.
Posmatrajte dobro fotografije

ISBN: Ostalo
Autor: Domaći
Oblast: Fitnes i treninzi
Godina izdanja: K40
Jezik: Srpski
DELIMIČNO PODVLAČENA

Redje u ponudi!

Ilustrovano!


Plivanje je aktivnost kretanja živih bića kroz vodu koja uključuje održavanje na površini vode i kretanje u željenom smjeru. Za razliku od ronjenja kod kojeg se kretanje odigrava potpuno ispod površine vode, kod plivanja je moguće normalno disanje, odnosno održavanjem na vodi plivač osigurava da je organ za disanje, kod čovjeka nos i usta, iznad vode prilikom udisaja. Plivanje je omiljena rekreativna aktivnost ali i natjecateljski šport. Iako je plivanje vrlo zdrava aktivnost, ukoliko plivač ne procijeni dobro svoju vještinu i pripremljenost te ne uvaži uvjete na vodi (moru, jezeru, rijeci i sl.) postoji stalna opasnost od utapljanja, te su stoga nužne mjere opreza.

Iz povijesti je poznato da je čovjek od davnina koristio različite tehnike plivanja kao način prelaska vodenih prepreka. Zanimljivo je da većina sisavaca ne mora posebno učiti plivati, te da je čovjek jedno od rijetkih bića koje mora plivanje `učiti`. Razlog je u tome što većina životinja u vodi jednostavno ponavlja pokret kretanja s kopna (hod), te na taj način pliva, kao što to radi na primjer pas. Čovjek s druge strane ne može ponoviti svoj uspravni hod u vodi, već mora naučiti koristiti se i rukama, te pravilno disati. Ipak, poznato je da vrlo mala djeca gotovo instinktivno znaju plivati.

Plivanje je poznato od davnina ali tek na mozaicima ranih istočnih civilizacija nailazimo na njegove prve predstave. Vještinu plivanja poznavali su stari Asirci i Egipćani. Grci su pridavali pažnju plivanju kao dijelu općeg obrazovanja dok su Rimljani plivanje smatrali vojničkom vještinom. Prvo pisano dijelo o plivanju potječe iz 1538. godine na latinskom jeziku. Od tada pa do kraja 18. stoljeća slijede mnoga djela o plivanju i njegovom značaju u tjelesnom odgoju.

Prvo plivačko društvo nastalo je u Upsali (Švedska) 1796. godine. a polovinom 19. stoljeća započinju i prva natjecanja i dolazi do razvoja plivačkih stilova.

Kao sport plivanje je u programu Olimpijskih igara od prvih modernih igara 1896. godine u Ateni, što govori da je plivanje kao šport već tada bio itekako razvijeno. Nastupalo se u disciplinama na 100m i 1500m slobodnim stilom za muškarce.

Uslovi prodaje prodavca

Molim Vas da obratite pažnju na uslove kupovine !!!

Za kupovinu preko 1500 dinara uz prethodno plaćen iznos za kupljeno imate besplatno slanje cc paketa!


Molim Vas da me kontaktirate isključivo limundo porukama.

Kupac plaća poštarinu, osim ako se ne dogovorimo drugačije.
U slucaju povratka predmeta prodaje snosim samo iznos novca za kupljeno, ali ne i za postarinu koju je kupac platio.
Ne šaljem Aks-om i Bex om. Samo Poštom Srbije!!!!
Ne šaljem obično pismo I tiskovinu, osim ako kupac to traži (samo na zahtev kupca i njegovu odgovornost. Mada redovno stiže.)
Pitajte sve o predmetu prodaje što Vas interesuje .

Sa vise od dve negativne i manje od petnaest pozitivnih ocena, placanje je unapred bez obzira na način prodaje koji je naveden.
Svi predmeti skuplji od 3000 dinara, takođe se plaćaju unapred.

Poštarinu plaća kupac.

Prodavac

BelaBelisima
BelaBelisima (2.482)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

11.929 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 130571305