Добротољубље – том III

110 pregleda
7 želi ovaj predmet

Добротољубље – том III

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 26.05.2024. u 20:47

Kupljen za: 1.655 RSD

Broj ponuda: 10 ponuda

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

socakivan

socakivan

(439)

99,46% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.479 pozitivnih ocena

Beograd-Zvezdara, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор: зборник
Издавач: Манастир Хиландар, Света Гора
Година издања: 2016
Страна: 328
Повез: меки
Писмо: ћирилица
Формат: 25 цм

Јеванђеље Божије то је посланство Божије људима кроз Сина оваплоћеног, Који онима који Му верују дарује награду – вечно обожење“. Овим речима Свети Максим Исповедник и Свети Григорије Палама изражавају садржај Јеванђеља Христовог: вечно добро, благе и радосне вести за сваког од нас људи и за читав род човечански. То и такво Јеванђеље доживели су и у себи остварили Свети Оци Православне Цркве Христове, од Светих Апостола до Светог Антонија и Максима, до Светога Саве и Григорија Паламе, и до наших дана живе га и остварују сви истински православни хришћани, сваки по мери вере“ своје, по „мери дара Христова“.

Као што су Дела Апостолска наставак Јеванђеља Христовог, тако су и дела Светих Отаца наставак Јеванђеља и Дела и Посланица Апостолских. А све што су Свети Оци написали, најпре су сами испунили и испуњавајући онда друге научили, како каже Свети Симеон Нови Богослов, потврђујући тако јеванђелску реч Спаситељеву (Мт.5,19). Јер, Свети Антоније Велики је рекао: „Нема већег безобразлука и дрскости него тражити од других оно што сам ниси испунио“. Зато су Свети Оци писали само оно што су сами у личном и саборном искуству доживели и практично на делу испунили. Отуда су они, уз Свете Апостоле и Пророке, наши стални учитељи и духовни оци у Христу Богу и Спасу свију.

Књига која је пред нама, а зове се Добротољубље , јесте продужетак и остварење Светог Јеванђеља Христа Човекољупца, јединог Спаситеља рода људског и вечног Обожитеља човека. Шта садржи Добротољубље? Ево одговора једнога од преводиоца Добротољубља на руски језик, Светитеља Теофана Затворника: „Добротољубље садржи у себи изјашњење (= излагање и тумачење) скривенога у Господу Исусу живота (Кол. 3,3). Скривени у Господу нашем Исусу Христу истински хришћански живот зачиње се, раскрива се, и до савршенства доходи, у својој за свакога мери, по благовољењу Бога Оца, дејством присутне у хришћанима (у Цркви) благодати Пресветога Духа, под вођством самога Христа Господа, Који је обећао да ће бити са нама у све дане неодступно (Мт.28,20). У Добротољубљу је изнето и изражено све што се збива у духовном животу хришћанина: ђаволски напади и искушења, борбе и одолевања (=победе), падови и устајања, зачињања и утврђивања различитих пројава духовног живота, ступњеви општег напредовања и својствено сваком ступњу стање ума и срца, узајамно у свему дејствовање слободе људске и благодати Божије, осећање близине и удаљености Божије, осећање промисаоног сведржитељства Божијег и свога предавања – коначно и неповратно – у десницу Господњу, са одлагањем свих својих начина дејствовања, а при сталном, усиљеном дејствовању (= подвизавању)“.

(из предговора

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Spisak svih knjiga koje su trenutno na aukciji pogledajte na linku:
https://www.limundo.com/Clan/socakivan

Uplate vrsite na racun :
265-0000006129256-44
Slanje postom
Rokovi :
Rok za uplatu 7 dana
Rok za slanje 7 dana od momenta knjizenja uplate .
Pozitivna ocena se dobija odma nakon knjizenja uplate.
Nakon slanja dobijate kod za pracenje posijke.
Slanje iskljucivo cc paket posta.
Ne sajem van teritorije Srbije jedino ako kupac ima ko ce da preuzme u BG Il organizovan transport.
Ne sajem pouzećem.
Licno preuzimanje je svake Subote i Nedelje na adresu koju vam navedem u poruci.
Spisak svih knjiga koje su trenutno na aukciji pogledajte na linku:
https://www.limundo.com/Clan/socakivan

Prodavac

socakivan
socakivan (439)

99,46% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.479 pozitivnih ocena

Beograd-Zvezdara, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 133234173