Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Sveto i svetogrđe u postsekularnoj Srbiji, Igrutinović

17 pregleda
0 želi ovaj predmet

Sveto i svetogrđe u postsekularnoj Srbiji, Igrutinović

Završena

Datum završetka: 01.04.2024. u 10:17

Početna cena: 600 RSD

Broj ponuda:

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

PsychoKitty

(350)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

559 pozitivnih ocena

Beograd-Vračar, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Lično preuzimanje nije moguće. Ne šaljem pouzećem. Komunikacija isključivo preko Limundo poruka. Ne šaljem van Srbije. Šaljem nakon uplate na tekući račun.

Autor: Danica Igrutinović
Izdavač: Biblos, 2023
Broj strana: 154
Povez: Mek
Pismo: Latinica

Knjiga Danice Igrutinović Sveto i svetogrđe u postsekularnoj Srbiji predstavlja izvrsnu interpretativnu, jasno kontekstualizovanu i primerima bogatu analizu pojmova i praksi izvođenja svetog i svetogrđa u području postsekularnog društveno-političkog okružja u Srbiji. Jasno mapirajući teorijska, ali i performativna područja svetog i svetogrđa i izlažući ih kritičkom osvrtu u kontekstu njihove upotrebe u postsekularnom društvu, Danica Igrutinović sučeljava pitanje svetosti i svetogrđa sa pitanjima slobode – izraza, mišljenja, govora i, na kraju, veroispovesti. U ovom smislu knjiga Danice Igrutinović predstavlja dragocen doprinos kako analizi savremenih kulturalnih i supkulturalnih praksi u domenu religijskog u Srbiji, tako i razumevanju svakodnevnih, profanih, društvenih, političkih ali i politizovanih odgovora na slobodno izražavanje u domenu ikonografije svetog i/ili verovanja. Pozicionirana na ovaj način, knjiga Sveto i svetogrđe u postsekularnoj Srbiji direktno se nadovezuje na studije religije i studije kulture, ali može biti korisna i onima koji se bave studijama antropoloških nauka i drugim širim društvenim i humanističkim pristupima savremenoj kulturi. Naposletku, knjigu preporučujem i svima onima koji se bave analizom savremenih medijskih i umetničkih praksi, budući da će u njoj naći veći broj relevantnih studija slučaja, od kojih mnogi pripadaju domenu savremenog likovnog i vizuelnog medijskog izraza.

Iz recenzije prof. dr Dragane Stojanović

Jednom pročitano, dobro očuvano. Stanje se vidi na slici.

Šaljem nakon uplate ili kao preporučenu tiskovinu ili Post Express-om (opcija danas za sutra). Lično preuzimanje nije moguće.

Uslovi prodaje prodavca

Knjige šaljem poštom kao preporučenu tiskovinu. Može i Post Express (ali ne danas za danas opcija, samo danas za sutra). Troškove poštarine snosi kupac. Ne šaljem pouzećem. Trudim se da knjige upakujem što bolje mogu, ali ne odgovaram za oštećenja nastala u transportu. Kad god mogu, šaljem istog dana kad legne uplata; ne mogu da garantujem kada će pošta stvarno da isporuči pošiljku. Molim vas da komunikacija ide preko Limundo poruka (tako je i za vas bezbednije). LIČNO PREUZIMANJE NIJE MOGUĆE.

Ne šaljem van Srbije. Ne šaljem pouzećem.

Srećna licitacija!

Prodavac

PsychoKitty (350)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

559 pozitivnih ocena

Beograd-Vračar, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132689933