Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

* BROJANICA IZ MANASTIRA ŠAOLIN * ručni rad, drvo!

569 pregleda
2 želi ovaj predmet

* BROJANICA IZ MANASTIRA ŠAOLIN * ručni rad, drvo!

Završena

Datum završetka: 15.03.2024. u 21:10

Početna cena: 1.600 RSD

Broj ponuda:

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

viksoni

(1.561)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.994 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

U podnožju planine Song, jedne od pet svetih planina na severu Kine nalazi se manastir Šaolin. Ova budistička svetinja naširoko je ponata kao mesto nastanka legendarne kung fu boriličke vešine Šaolin Vušu kao i njenim majstorima, budističkim sveštenicima.
Veličanstveno zdanje manastira Šaolin, sa devet dvorišta I tremovima raspoređenim u redove, crvenih zidova i sa žutim krovovima, sa izrezbarenim figurama životinja na vrhu svakog krova, bogovi su prvo stvorili na nebesima pod nazivom Zulin. Kasnije, u severnom podnožju planine Šaoši, okružen sa pet planinskih vrhova, sa potokom koji se u slapovima spušta ispred njega, nikao je manastir Šaolin, jedna od kolevki kineske duhovnosti i centar stvaranja kineskih borilačkih veština. Sveštenici Šaolina bili su vešti borci, koji su svoju veštinu i snagu crpli iz snažnog duha i koristili je da sačuvaju manastir, ali i da zaštite narod od pohlepnih feudalaca i vladinih činovnika.
Za Bodidarmin dolazak u Šaolin manastir tokom 6-og veka se vezuju začeci kung fua. Ovaj monah preklom iz Indije je vežbajući posebne pokrete naučio da na izuzetan način kontroliše duh i telo. U početku vežbe su služile da se okrepi telo posle dugotrajnih i iscrpljujućih meditacija, vremenom su dobijale odlike borilčke veštine, prvenstveno u svrhu samoodbrane. Kasnije veština se usavršava dodavanjem borilačkih tehnika 5 životinja; ždrala, zmije, zmaja, leoparda i tigra. Još tokom desetog veka i dinasije Song napisana je knjiga o tehnikama Šaolin Vušua pod imenom „Suština pet pesnica“.
Vekovima predani monasi usavršavaju tehnike kung fua iza zidina Šaolina. U kamenom podu Dvorane hiljadu buda gde monasi treniraju 48 parova rupa u kamenu svedoče o intenzitetu njihovog treninga. Zidovi su ukrašeni slikama koje prikazuju monahe koji spašavaju vojvodu od Ćina, a on kasnije postaje car Taicong. U znak zahvalnosti manastir od cara dobija veliki zemljišni posed i postaje jedan od najvećih budističkih manastira ikada.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express

POGLEDAJTE MOJE PREDMETE NA KUPINDU
https://www.kupindo.com/MojKupindo/Prodajem/Aktivni

AIK BANKA 105-0000405252629-81
JE BROJ RAČUNA NA KOJI ĆETE UPLATITI NOVAC NAKON LICITACIJE, NA IME VIOLETA ŽIVOJINOVIĆ, UKOLIKO NE PREUZIMATE LIČNO IZLICITIRANU STVAR. LIČNO PREUZIMANJE JE ISKLJUČIVO I SAMO NA ADRESI NA KOJOJ STANUJEM! ŠALJEM ISKLJUČIVO POST EXPRESSOM, KAO ŠTO SAM NAVELA U OPCIJAMA SLANJA, TE VAS MOLIM DA ME NAKON KUPOVINE NE PITATE DA VAM ŠALJEM POŠTOM ILI DRUGIM KURIRSKIM SLUŽBAMA.

Prodavac

viksoni (1.561)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.994 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 118770437