Nova cena za slanje predmeta putem "City Express na Limundu" opcije iznosi 286 din. za predmete težine do 20kg i uključuje obaveštenje o pošiljci putem Viber poruke. Iskoristite povoljne cene dostave, pogledajte sve predmete na kojima prodavci nude ovaj način slanja.

Miroslav Niškanović - Srpska prezimena

284 pregleda
4 želi ovaj predmet

Miroslav Niškanović - Srpska prezimena

Cena: 850 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

ivanvk

(723)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.255 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Knjiga je nova.

Miroslav Niškanović - Srpska prezimena, značenje - rasprostranjenost - poreklo porodica
Мирослав Нишкановић - Српска презимена, значење - распрострањеност - порекло породица

285 strana; 24 cm

Beograd : Srpski genealoški centar, 2004

Miroslav Niškanović, rođen 1951. godine u Kninu, završio Gimnaziju u Banjoj Luci, diplomirao (1976) i magistrirao (1994) na Filozofskom fakultetu u Beogradu – Odeljenje za etnologiju. Bavi se istraživanjima migracija i porekla stanovništva iz koje specijalnosti je objavio više radova i knjiga. Karijeru je započeo u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu 1976. godine, gde je radio u Odjeljenju za etnologiju na radnom mestu: Etnolog za porijeklo stanovništva i etnogenezu (1976-1992). Pored toga bio je zadužen i vodio zbirku `turskog` oružja. Obavljao je funkcije šefa Odsjeka za duhovnu kulturu i načelnika Odjeljenja za etnologiju. Bio je Odgovorni urednik Glasnika Zemaljskog muzeja, sveska za etnologiju i Odgovorni istraživač naučnoistraživačkog projekta `Karakteristike tradicijske kulture s obzirom na promjene društveno-ekonomskih odnosa na selu u Bosni i Hercegovini`. Rezultate istraživanja prezentuje na stručnim i naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu i publikovao u stručnim i naučnim časopisima, najviše u Glasniku Zemaljskog muzeja – sveska za etnologiju. Značajniji radovi: Prilog proučavanju stanovništva Zmijanja (1978), Porijeklo stanovništva Drežnice (1983), Stanovništvo sela Gerzova u Bosanskoj Krajini (1985), Porijeklo stanovništva tešanjskog kraja, (1987). Oružje kroz vjekove (1988); Pregled etnoloških istraživanja migracija i porijekla stanovništva Bosne i Hercegovine (1990) ... Po izbijanju rata (1992) sa porodicom odlazi za Beograd, sa nadom da će se vratiti u Sarajevo, gde se (u Zemaljskom Muzeju) nalaze građa i rezultati njegovih petnaestogodišnjih istraživanja, obavljenih u mnogim oblastima Bosne i Hercegovine. U Beogradu i dalje radi, prevashodno na genealoškim istraživanjima, istraživač saradnik je Etnografskog instituta SANU. Rezultate istraživanja izlaže na naučnim i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu (...Mađarska – Bekešćaba 1996; Bugarska – Sofija 2000, Francuska – Bezanson 2000; Holandija – Hag 2002 ...). Objavio: dve knjige, više radova u domaćim i stranim časopisima, preko 150 naučno-popularnih tekstova u novinama, sarađivao na radiju i televiziji kao autor priloga ili komentator iz najšire etnološke problematike ... Recenzent je i urednik više knjiga i publikacija po pozivu.

Autor se više od 20 godina bavi genealoškim istraživanjima koja su sastavni deo njegovih proučavanja migracija i porekla stanovništva na južnoslovenskim prostorima. Pored kabinetskog rada i istraživanja na terenu on više od jedne decenije ostvaruje različite vidove komunikacije sa zainteresovanim za istraživanje porekla svoje porodice ili roda.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

ivanvk (723)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.255 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 109949209