Nova cena za slanje predmeta putem "City Express na Limundu" opcije iznosi 286 din. za predmete težine do 20kg i uključuje obaveštenje o pošiljci putem Viber poruke. Iskoristite povoljne cene dostave, pogledajte sve predmete na kojima prodavci nude ovaj način slanja.

Ne znam - pesme 2013-2015, Vladimir Konečni

227 pregleda
0 želi ovaj predmet

Ne znam - pesme 2013-2015, Vladimir Konečni

Cena: 290 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.638)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.902 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Edicije: Poezija
Autor: Vladimir Konečni
Broj strana / Povez / Pismo:
76 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: 13.5 x 20.5 cm
ISBN: 978-86-515-1076-5
Godina izdavanja: 2016.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Za poeziju Vladimira Konečnog možemo reći da je od samih početaka bila oslobođena nečega: vremena, prostora, jezika, pravila. Ako peva o vremenu, on peva o dubljim hrono-tokovima, sežući u daleku prošlost sa namerom da pesmu i njenu ideju dovede do arhetipa kao objašnjenja filozofskog pitanja koje se postavlja. Kada peva o prostoru, ne zadržava se na jednom mestu, već prenosi empirijski doživljaj sveta. Ukoliko jezički pokušava da se otrgne dogmi, on to čini pevajući po osećaju na srpskom ili engleskom (i još ponekom stranom jeziku). Na kraju, postavlja pravila tako da „oslobađa poeziju“ plašta kvazikulture koji joj (i književnosti uopšte) diktira teme, ideje i formu.

Tako nas se njegovo krunidbeno tvrđenje-pitanje Ne znam ovoga puta, posle čuvenog Vidim, tiče i više nego što možemo naslutiti, i više nego što možemo dojmiti koliko širine i arhetipsko bolne dubine može sadržati u sebi jedna negacija, jedan negativni oblik glagola „znati“. U poetskom i, uopšte, literarnom opusu Vladimira Konečnog, glagoli „videti“ i „znati“ stoje u tesnoj korelativnoj vezi, jer prvim navedenim pesnik označava sve ono što je spoznao i što saznaje – ono što je plotskom oku nedostupno, a što se otvara u širim okvirima (pod)svesti nudeći emocionalno, intelektualno i socijalno spoznanje stvari. (Milica Milenković)

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.638)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.902 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 78420043