Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Sinovi Perl Bak

77 pregleda
0 želi ovaj predmet

Sinovi Perl Bak

Cena: 500 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

BobanT75

(1.207)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.574 pozitivnih ocena

Zaječar, Zaječarski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak

Godina izdanja: 1967
Jezik: Srpski
Autor: Strani

SINOVI su drugi deo trilogije o dugoj i uzbudljivoj epopeji koja je započela krajnjom bedom i bolnim rastankom od ogništa a završila se pogubnim iskušenjima prepunog, bogatog doma.

Perl Bak (енгл. Pearl Comfort Sydenstricker; 26. jun 1892 — 6. mart 1973) američka je književnica i prva žena Amerikanka koja je nagrađena Nobelovom nagradom za književnost (1938). Roditelji su joj bili prezbiterijanski misionari, tako da je veliki deo svog detinjstva a i kasnijeg života provela u Kini.

Najpre je naučila kineski jezik, a tek naknadno engleski. Pisala je romane, pripovetke i priče za djecu. U književnosti se javlja romanom енгл. East Wind, West Wind, a njeno najpoznatije delo je roman Dobra zemlja енгл. The Good Earth za koji je nagrađena Pulicerovom nagradom (1931).

Dobra zemlja je prvi deo trilogije koja se nastavlja romanima Sinovi i Rastureni dom. Napisala je i biografije svojih roditelja, енгл. The Exile i енгл. The Fighting Angel. Napisala je još jednu trilogiju, romane : Zmajevo seme, koji govori o dejstvu kinesko-japanskog rata na porodicu Ling Tana koja se, pod pritiskom strahota u okupiranom Nankingu, morala pridružiti gerilcima.

Obećanje (1934) predstavlja drugu knjigu ove trilogije, ostvarenu u obliku ispovesti Ling Tanovog trećeg sina, Lao Sana, koji se bori protiv stranih osvajača. završna knjiga trilogije, Paviljon žena (1946), otkriva u većoj meri spisateljkino podozrenje prema društvenim normama patrijahalne Kine.

Stanje kao na slikama,za sva pitanja tu sam.

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

BobanT75 (1.207)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.574 pozitivnih ocena

Zaječar, Zaječarski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 123244985