Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Samo smo se igrali, Dimitris Mingas

50 pregleda
1 želi ovaj predmet

Samo smo se igrali, Dimitris Mingas

Cena: 2.990 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.640)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.914 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор - особа Miggas, Demetres, 1951- = Мингас, Димитрис, 1951-
Наслов Samo smo se igrali / Dimitris Mingas ; [prevela s grčkog Marika Bajić]
Јединствени наслов Sta psemata paizame. scc
Врста грађе роман
Језик српски
Година 2006
Издавање и производња Beograd : Geopoetika, 2006 (Beograd : Čigoja štampa)
Физички опис 191 str. ; 20 cm
Други аутори - особа Bajić, Marika
Збирка ǂEdicija ǂSvet proze / [Geopoetika]
ISBN 86-7666-092-1 (broš.)
Напомене Prevod dela: Sta psemata paizame / Demetres Miggas
Tiraž 1.000.
УДК 821.14'06-31 grčka književnost beletristika grčki pisci

Dimitris Mingas je rođen 1951. godine u Mesiniji. Od 1995. godine živi u Solunu i radi kao profesor u srednjoj školi. Do sada je objavio: zbirku pesama Prigrliš čoveka ako dodirneš more (1995); dve zbirke kraktkih priča Od uspavanih (1999), za koju je dobio nagradu za najbolje debitanstsko delo književnog časopisa Diavazo 2000. godine i Samo o Solunu (2003), kao i romane Na ostrvima retko pada sneg (2001), koji je 2004. objavljen i na italijanskom jeziku i Samo smo se igrali (2005). Priče su mu prevođene na engleski, francuski i kineski jezik.

Petorica prijatelja okupljaju se svake četiri godine da zajedno gledaju finale Svetskog prvenstva u fudbalu. Devet finala, devet susreta, devet poglavlja života glavnih junaka.

Dimitris Mingas
Samo smo se igrali
Geopoetika, 2006.
prevela Marika Bajić

Evo romana o petorici prijatelja koji se svake četiri godine okupljaju da zajedno gledaju finale svetskog prvesntva u fudbalu. Pred nama je devet poglavlja, o devet finala, o devet susreta, a u svakome se govori o ishodu dve utakmice: fudbalske, posmatrane i one životne, nekog od glavnih junaka. Dve perspektive, fudbal kao igra i život kao utakmica u kojoj glavni junaci ove povesti neprekidno dobijaju i gube, glavni su tokovi ovog dela. Takođe, pripovedanje Dimitrisa Mingasa ima i treći plan: svet koji se menja tokom godina koje prolaze između susreta petorice drugova, političke i socijalne bure oko njih, socijalizam koji se polako raspada pretvarajući se u globalizam i tranziciju. Pripovedanje se pred nama odigrava unazad - tako da mozaički sklapamo kockicu po kockicu i saznajemo uzbudljive detalje o sudbinama junaka, pikarske detalje o njihovoj prošlosti, sve do one iz studenstkih, ranih godina. Čitaoci koji prate fudbalska prvenstva, u ovom delu imaće prilike da se podsete najzanimljivijih detalja finala, od Svetskog prvenstva u fudbalu 1970. do danas. No i čitaoci kojima fudbal nije važan, ovaj roman će pratiti kao uzbudljivu sagu o prijateljstvu, jednog od vodećih savremenih grčkih pisaca.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Ostalo (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.640)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.914 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 127402701