Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

PRIPOVESTI BARDA BIDLA - Dž. K. Rouling

60 pregleda
3 želi ovaj predmet

PRIPOVESTI BARDA BIDLA - Dž. K. Rouling

Cena: 1.090 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

mi09149

(1.801)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

10.837 pozitivnih ocena

Beograd-Novi Beograd, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Knjiga je kupljena nova, jednom procitana, jedina mana je trag od udarca prilikom pada na jednom cosku, kao na slici, nista strasno.

Edicija: Biblioteka Čarobna škrinja #5
Izdavač: Čarobna knjiga, Beograd
Obim strana: 148
Format: 24,5 x 28,5 cm
Povez: Tvrdi

Opis: Pripovesti barda Bidla – ilustrovano izdanje, Dž.K. Rouling
Uzavrela čorba puna nestašluka i magije – uz prstohvat humora: ovaj ključni dodatak serijalu o Hariju Poteru sadrži pet čarobnih pripovesti. Svaku od njih prate dovitljivi i mudri komentari profesora Albusa Dambldora, a sve ih je u prekrasnom koloru ilustrovao Kris Ridel, višestruko nadareni Normalac i trostruki dobitnik Medalje „Kejt Grinavej”.
Ova knjiga omiljena je među generacijama veštica i čarobnjaka još otkako je Bidl prvi put spustio pero na pergament u petnaestom veku –i savršena je za ljubitelje Harija Potera i Normalce svih uzrasta.

Džoana „Džo” Mari (devojačko Rouling, engl. Joanne `Jo` Murray, Rowling; Bristol, 31. jul 1965), poznatija pod spisateljskim imenom Džej-Kej Rouling (engl. J. K. Rowling), engleska je književnica najpoznatija kao autorka serije knjiga o Hariju Poteru.

Biografija
Nakon diplome na Univerzitetu u Eksteru (engl. University of Exeter) 1989. godine počinje da radi za Amnesti internašonal (engl. Amnesty International) u Londonu, gde počinje sa pisanjem avantura Harija Potera. Početkom devedesetih putuje u Portugal gde daje časove engleskog jezika za strance, ali se nakon kratkog braka i rođenja kćeri vraća se u Ujedinjeno Kraljevstvo i nastanjuje se u Edinburgu. Živeći od socijalne pomoći, uz davanje privatnih časova, nastavila je s pisanjem.

Hari Poter
Glavni članak: Hari Poter
Njena prva knjiga u seriji, Hari Poter i Kamen mudrosti (1997), ostvarila je izvanredan uspeh, obraćajući se istovremeno deci (ciljanoj publici) i odraslima. Živim opisma i maštovitom okosnicom priče, predstavlja avanture neočekivanog heroja Harija Potera, usamljenog siročića koji otkriva da je u stvari čarobnjak, i pravljuje se u Hogvartsovu školu čarobnjaštva i magije. Knjiga je osvojila mnoge nagrade, uključujući Britiš buk avard.

Slede nastavci: Dvorana tajni, Zatvorenik iz Askabana, Vatreni pehar, Red feniksa, Polukrvni princ, Relikvije smrti, Ukleto dete — takođe bestseleri, izdani u više od 200 zemalja i prevedeni na preko 60 jezika. U 2001. godini su objavljeni Fantastične zveri i gde ih naći i Kvidič kroz vekove, sa prihodima namenjenim u dobrotvorne svrhe. Serija je zaista potakla entuzijazam među decom i zaslužna je za stvaranje novog zanimanja za čitanjem. Filmska verzija prvog nastavka snimljena je 2001. godine i postala jedan od najgledanijih filmova na svetu. Ostali nastavci su takođe vrlo uspešno ekranizovani. U martu 2001. godine, Roulingovoj je dodeljena titula OBE (engl. Officer of the Order of the British Empire, Oficir Ordena Britanskog carstva [en]).

Kasniji rad
Prvu knjigu posle Hari Poter serijala Roulingova je objavila u septembru 2012. godine. To je bio roman za odrasle Upražnjeno mesto. Veoma uspešno je prodavan u Ujedinjenom Kraljevstvu, gde ga je za tri nedelje kupilo milion ljudi.[1] U Srbiji, roman je objavila izdavačka kuća Evro-đunti, a prevodioci su bili Vesna i Draško Roganović, koji su preveli i knjige o Hariju Poteru. Upražnjeno mesto je bila najprodavanija knjiga na Beogradskom sajmu knjiga 2012.[1][2] Uprkos velikom komercijalnom uspehu, roman je dobio mešovite kritike.[3][4]

Sledeća knjiga koju je Roulingova napisala bila je kriminalistički roman Zov kukavice. Objavila ju je u aprilu 2013, pod pseudonimom Robert Galbrejt.[5] Da je ona pravi autor otkrilo se tek u julu iste godine.[6] Zov kukavice je prvi deo serijala, koji će spisateljica nastaviti da objavljuje pod pseudonimom.[7]

Roulingova je 2016. godine napisala i prvi filmski scenario za film Fantastične zveri i gde ih naći. Napisala je scenario i za nastavke Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini (2018) i Fantastične zveri: Tajne Dambldora (2022).

Dela
Hari Poter serijal:

Hari Poter i Kamen mudrosti (1997)
Hari Poter i Dvorana tajni (1998)
Hari Poter i zatvorenik iz Askabana (1999)
Hari Poter i Vatreni pehar (2000)
Hari Poter i Red feniksa (2003)
Hari Poter i polukrvni princ (2005)
Hari Poter i relikvije Smrti (2007)
Dodaci Hari Poter serijalu:

Fantastične zveri i gde ih naći (2001)
Kvidič kroz vekove (2001)
Pripovesti Barda Bidla (2008)
Hari Poter i ukleto dete (2016)
Fantastične zveri i gde ih naći (originalni scenario) (2016)
Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini (originalni scenario) (2018)
Fantastične zveri: Tajne Dambldora (originalni scenario) (2022)
Drugi romani:

Upražnjeno mesto (2012)
Zov kukavice (2013)
Ikabog (2020)
Kratke priče
Hari Poter prethodnica (jul 2008)
Za odrasle
The Casual Vacancy (27. septembar 2012)
Kormoran Strajk serija (kao Robert Galbrejt)
The Cuckoo`s Calling (18. april 2013)
The Silkworm (19. jun 2014)
Career of Evil (20. oktobar 2015)
Lethal White (18. септембар 2018)
Друго
McNeil, Gil and Brown, Sarah, editors (2002). Foreword to the anthology Magic. Bloomsbury.
Brown, Gordon (2006). Introduction to `Ending Child Poverty` in Moving Britain Forward. Selected Speeches 1997–2006. Bloomsbury.
Sussman, Peter Y., editor (26 July 2006). `The First It Girl: J. K. Rowling reviews Decca: the Letters by Jessica Mitford`. The Daily Telegraph.
Anelli, Melissa (2008). Foreword to Harry, A History. Pocket Books.
Rowling, J. K. (5 June 2008). `The Fringe Benefits of Failure, and the Importance of Imagination`. Harvard Magazine.
J. K. Rowling, Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and Importance of Imagination, illustrated by Joel Holland, Sphere, 14 April 2015, 80 pages. ISBN 978-1-4087-0678-7..
Rowling, J. K. (30 April 2009). `Gordon Brown – The 2009 Time 100`. Time magazine.
Rowling, J. K. (14 April 2010). `The Single Mother`s Manifesto`. The Times.
Rowling, J. K. (30 November 2012). `I feel duped and angry at David Cameron`s reaction to Leveson`. The Guardian.
Rowling, J. K. (17 December 2014). Isn`t it time we left orphanages to fairytales? The Guardian.
Rowling, J. K. (guest editor) (28 April 2014). `Woman`s Hour Takeover`. Woman`s Hour, BBC Radio 4.[8]

Uslovi prodaje prodavca

POSEBNA PONUDA DO KRAJA APRILA
1. Kupovinom 3 ili više knjiga čija je pojedinačna cena manja od 1000 dinara a ukupna cena prelazi 2000 dinara dobijate popust od 10%.
2. Kupovinom 5 ili više knjiga čija je pojedinačna cena manja od 120 dinara dobijate popust od 20%.

Naravno, primenjuje se samo jedan od ova dva gora uslova, ne mogu oba istovremeno.

BITNE NAPOMENE

Lično preuzimanje je na mojoj adresi kod Fontane na Novom Beogradu.

Predmete šaljem u roku zadatim pravilnikom sajta ponedeljkom i četvrtkom. Ukoliko je nešto veoma hitno, pitajte pre kupovine. Ne šaljem City Expressom jer nisam zadovoljan njihovim odnosom sa korisnikom. Zakidaju na težini pošiljke, a reklamacije su nemoguće čak i sa očiglednim dokazima.

Pogledajte sve moje knjige. Kupovinom više knjiga, plaćate samo jednu poštarinu koja je neznatno veća ili ista nego za samo jednu knjigu.

Sve moje knjige mozete naći ovde:

https://www.kupindo.com/Clan/mi09149/SpisakPredmeta/cena_ASC

Poštarina za slanje knjige je najpovoljnija ukoliko uplatite unapred i ako šaljem preporučenom tiskovinom (opcija slanja `Pošta`) i kreće se od 138 dinara za tanje knjige pa naviše. Za više knjiga poštarina se kreće od 169 dinara pa naviše. Do 3kg knjiga poštarina je 200 dinara. Do 5kg - 250 dinara. Ukoliko želite mogu poslati post-expressom uz placanje pouzecem, ali je ovaj način slanja izutetno skup, i kreće se od 450 dinara naviše.

Zašto kupovati od mene? Kod mene ne kupujete mačku u džaku. Svaka knjiga je detaljno pregledana, i sve nedostatke naglasim u opisu. Ukoliko mi nešto promakne, svakako još jedan detaljniji pregled radim pre isporuke knjige. Na taj način možete biti sigurni da nećete zateći potpise, podvlačenja, nedostajuće stranice i slično, a da to nije naglašeno. Ako kupujete često na Kupindu, shvatićete da je neadekvatan opis vrlo čest slučaj.

Postarinu placa kupac na račun koji dobijete (Intesa banka), po zvaničnom cenovniku Pošte Srbije.

Kupovinom od mene mozete biti sigurni da će knjige biti kao u opisu, bez skrivenih mana, lepo upakovane. Ja kao kupac ne volim da vidim da je knjiga podvlačena, oštećena i slično a da to nije naglaseno, tako da to kod mene nece biti slucaj.

Šaljem nakon uplate na račun ili možete platiti prilikom preuzimanja (pouzećem). Ukoliko želite da platite pouzećem ne smete imati negativne ocene i morate imati više od 10 pozitivnih.

Moje knjige su u najvećem broju slučajeva najpovoljnije na Kupindu (barem su bile u trenutku postavljanja), što apsolutno ne znači da su najgore očuvane. Uvek možete platiti više, ali to ne znači da ćete proći bolje.

Za inostranstvo šaljem samo na vašu odgovornost. Ukoliko se pošiljka vrati sa carine iz bilo kog razloga, mogu vratiti samo iznos koji ste uplatili umanjen za sve moje troškove (poštarina, eventualna povratna poštarina, provizija za uplatu povraćaja novca) tako da ja budem na nuli - bez gubitaka.

Prodavac

mi09149 (1.801)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

10.837 pozitivnih ocena

Beograd-Novi Beograd, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 130454601